Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Inhalatoarele uzate, colectate de GSK direct de la pacienti

GlaxoSmithKline (GSK) Romania, in parteneriat cu Farmaciile Dona, a lansat primul program-pilot de colectare a inhalatoarelor folosite, direct de la pacienti, in vederea reducerii impactului de mediu provocat de depozitarea in natura a acestor deseuri medicale cu potential poluator.

 Suntem de parere ca o companie responsabila nu trebuie sa se limiteze la masurile de a-si reduce amprenta de carbon numai prin eficientizarea businessului, ci totodata sa faciliteze folosirea produselor intr-un mod responsabil si sa ofere conditiile pentru acest lucru. Proiectul de colectare a dispozitivelor inhalatoare folosite, direct de la pacienti, este primul din lume de acest fel si ne bucuram ca l-am putut aduce si in Romania”, a declarat Andreia Cucu, PR&Communication Manager, GlaxoSmithKline Romania.

Programul este implementat cu sprijinul Societatii Romane de Pneumologie, al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, al Ministerului Sanatatii, al Colegiului Farmacistilor, al Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” si al companiei Europharm Distributie.

Suntem incantati sa sprijinim primul proiect de acest tip, care vine atat in beneficiul mediului inconjurator, cat si al pacientilor cu boli respiratorii, asa cum este astmul sau BPOC-ul. In ziua de azi, ne intalnim din ce in ce mai des cu afectiuni respiratorii provocate sau agravate de poluare. Un astfel de proiect ne ajuta si pe noi, medicii pneumologi, pentru ca un mediu mai sanatos, mai putin poluat, reprezinta un element esential in prevenirea si tratarea bolilor respiratorii”, a declarat Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Timp de 6 luni, din septembrie 2013 si pana in februarie 2014, pacientii pot aduce inhalatoarele folosite in recipientele de colectare amplasate in Farmaciile DONA din Bucuresti si in spitalul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Pentru colectare, pacientii pot aduce orice tip de inhalatoare folosite, de la orice producator, in vederea eliminarii lor definitive din natura, printr-un proces de incinerare ecologica.

In Romania, daca fiecare pacient ar aduce inhalatoarele folosite in punctele de colectare, s-ar elimina peste 11.000 tone de CO2, intr-un an.

spot_img

Ultimele știri