Infrastructura de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice publice din Constanța

Municipiului Constanța, unul dintre orașele aflate în fruntea mobilității electrice urbane din România, i-a fost furnizată cea mai recentă tehnologie de încărcare rapidă, care alimentează autobuzele electrice ale orașului, accelerând astfel tranziția către o mobilitate fără emisii.

Astfel au fost instalate cinci stații de încărcare rapidă de 300 kW HVC-PD (Încărcător pantograf coborâtor pentru vehicule grele) și douăzeci de stații de încărcare rapidă Terra 54 HV pentru alimentarea flotei de autobuze electrice BYD. Terra 54 HV furnizează energie pentru încărcarea autobuzelor la depou peste noapte, în timp ce încărcătoarele de 300 kW HVC asigură disponibilitatea maximă a vehiculelor, permițând încărcarea rapidă în timpul zilei, atât la depou, cât și la sfârșitul traseului.

Toate încărcătoarele ABB E-mobility sunt echipate cu filtre EMC de clasă B, oferind siguranță atunci când sunt instalate în zonele cele mai aglomerate ale orașului, asigurând în același timp securitate maximă, atât pentru pasagerii autobuzului, cât și pentru operatori.

Sursa foto

Soluția inovatoare de mobilitate electrică instalată la Constanța se caracterizează prin performanță ridicată și timp mare de funcționare. Eficiența și ușurința la instalare reprezintă caracteristici suplimentare ale încărcătoarelor datorită conexiunii lor extrem de simple la rețea. Încărcătoarele sunt deja echipate pentru a susține autobuzele electrice ale viitorului cu capacități de încărcare de 920 VDC. Aceste caracteristici au fost implementate cu succes în alte țări europene, cum ar fi Germania, Suedia, Norvegia și Franța.

Toate stațiile de încărcare instalate la Constanța sunt conectate la Cloud prin intermediul ABB Ability™, facilitând actualizările de software de la distanță, precum și gestionarea îmbunătățită a încărcătoarelor atât de către clienți, cât și de către inginerii ABB de service. Soluțiile de încărcare inteligentă se remarcă prin designul modular, pregătit pentru viitor, funcționarea sigură și fiabilă și prin instrumentele de gestionare a datelor și service de la distanță, deschizând calea către un transport public mai ecologic și mai durabil în România.

***

Acest text a fost generat în parte cu ajutorul ChatGPT, model de generare a limbajului dezvoltat de OpenAI. După generarea limbajului provizoriu, autorul a revizuit, editat și modificat textul conform propriilor preferințe și își asumă responsabilitatea finală pentru conținutul acestuia.

spot_img

Ultimele știri