Indonesia anulează interdicția privind accesul pe Insula Komodo: turiștii nu dăunează dragonilor

În primăvară, autorităţile din Indonezia au spus că vor închide accesul turiștilor pe insula Komodo începând cu anul 2020 pentru a face față problemelor cauzate de numărul în creştere al turiştilor care fură renumiţii dragoni Komod şi îi vând pe piaţa neagră. Acum, s-au răzgândit şi anulează această interdicţie.

Ministerul Mediului din această țară a spus că dragonii Komodo care trăiesc acolo nu sunt amenințați de supra-turism.

Parte a patrimoniului UNESCO, Parcul Național Komodo aflat pe insulă a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani datorită creșterii numărului de zboruri și hoteluri în orașul din apropiere, Labuan Bajo, de pe insula Flores. Parcul beneficiază în prezent de o medie de 10.000 de vizitatori pe lună, potrivit CNN.

Interdicția nu va afecta alte zone din Parcul Național Komodo. Măsura a fost anunțată pe fondul îngrijorărilor cu privire la faptul că un număr tot mai mare de turiști afectau obiceiurile de împerechere a animalelor. Turiştii hrăneau animalele, care deveneau docile. Au existat, de asemenea, îngrijorări cu privire la braconieri care vizează dragonii Komodo, dar şi căprioarele, prada lor principală.

Anularea interdicției a adăugat un sentiment de confuzie în ceea ce privește viziunea pe termen lung a guvernului pentru parc. În 2018, peste 176.000 de turiști au vizitat zona. În 2018, Viktor Bungtilu Laiskodat, guvernatorul East Nusa Tenggara, a propus o taxă de intrare de 500 de dolari.

Totuşi, autorităţile au promis că vor deschide în parc un nou centru de cercetare a dragonului Komodo.

Dragonul Komodo, care poate crește până la trei metri, își ucide prada mușcând-o și infectând-o cu salivă veninoasă. Apoi, lasă prada să sângereze până la moarte.

Încă se mai învață multe despre această șopârlă, care a fost descoperită de europeni la începutul secolului XX.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri