Încep procedurile de selecție pentru servicii specializate de pază pentru Parcul Natural Văcărești

Administrația Națională Apele Române a demarat acțiunile de ecologizare ale Parcului Natural Văcărești care se vor întinde pe perioada întregii săptămâni: De asemenea în această perioadă vor începe și procedurile de selecție pentru servicii specializate de pază și monitorizare a ariei protejate, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

13323785_1633250253662494_1988848314768585845_o

„Așa cum am promis, am demarat acțiunea de curațire în Parcul Natural Văcărești. Echipe ale Administrației Naționale Apele Romane ecologizează mecanizat întregul areal al Parcului. Acțiunea va dura cel puțin până la finalul săptămânii viitoare, iar tot în această perioadă încep procedurile de selecție pentru servicii specializate de pază și monitorizare a ariei protejate, 24 de ore din 24. Până la această oră au fost evacuate, cu buldozere, escavatoare și camioane, un volum de 100 mc de deșeuri, reprezentând circa 25% din totalitatea deșeurilor existente în parc”, a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul Mediului.

Zona naturală „Acumulare Văcărești” a fost declarată parc natural, cu denumirea „Parcul Natural Văcărești”, și a fost instituit  regimul de arie naturală protejată, conform unei hotărâri

13268416_1633250290329157_4674479710268743820_o

186 de hectare de arie naturală protejată

Suprafața totală pe care se instituie aria naturală protejată este de 186 de ha și se compune din teren proprietate publică, aflat în administrarea Administrației Naționale ”Apele Române”, și teren proprietate privată, deținut de persoane fizice pentru care se va avea în vedere, la promovarea planului de management, să se prevadă compensații pentru respectarea prevederilor restrictive ori pentru măsurile de conservare instituite.

Managementul Parcului Natural Văcărești va urmări menținerea celui mai mare spațiu verde al Bucureștiului prin protejarea diversității biologice și oferirea publicului a unor posibilități de recreere și ecoturism, fiind totodată o excelentă platformă pentru activități educaționale și științifice.

poza-Delta-Vacaresti

Parcul Natural Văcărești este casa a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecție) și mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc și alte specii precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă.

De-a lungul anilor, zona a reușit să se conserve într-un mod extraordinar, în ciuda amenințărilor ivite la tot pasul. Cele mai mari provocări au venit de la oameni, din cauza pescuitului ilegal în lacuri, inclusiv cu plasa electrică, a incendiilor devastatoare sau din cauza cantităților uriașe de deseuri, care dăunează atât păsărilor, care pot confunda deșeurile cu hrana, cât și faunei.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri