În Sectorul 1 începe curățenia de primăvară

Datorită condițiilor meteo favorabile din ultima perioadă, administrația locală a Sectorului 1 va demara treptat acțiunea de curățenie de primăvară, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

În această perioadă, compania Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1, va interveni manual și mecanizat pentru salubrizarea celor 1.085 de străzi din această zonă administrativă. Serviciile pe care Romprest le asigură în această perioadă sunt: măturatul manual și întreținerea curățeniei, măturatul mecanizat cu ajutorul autoperiilor colectoare, spălatul carosabilului și a trotuarelor folosind apă din puțurile proprii de mare adâncime, soluții ecologice speciale și pompe de înaltă presiune, precum și răzuitul rigolelor”, potrivit reprezentanților primăriei.

În cadrul curățeniei de primăvară, Romprest va spăla arterele principale și secundare, de pe domeniul public, trotuarele și căile de acces pietonale, stațiile și refugiile RATB.

Cu această ocazie, Romprest va salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat și soluții ecologice. Astfel vor fi curățate peste 14.000 de coșuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2.000 de recipiente de colectare selectivă.

Până la jumătatea lunii martie, când se va încheia oficial sezonul rece, acțiunea de curățenie se va desfășura pe parcursul nopților cu temperaturi de peste 3 grade  și în weekend, perioade când traficul auto este mai redus.

De la jumătatea lunii martie, compania Romprest va intensifica acțiunea de curățenie de primăvară folosind toate utilajele și forța umană de care dispune potrivit Planului de Curățenie aprobat de Consiliul Local Sector 1. Tot în a doua parte a lunii martie va demara și amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din Sectorul 1. În acest domeniu, serviciile asigurate de Romprest în cursul lunii curățeniei sunt: îngrijire individuală a arborilor și arbuștilor, cositul vegetației, tuns gazon și vegetație, udat, fertilizat, reamenajare locuri afectate de fenomene meteorologice (ploaie, vânt, inclusiv zăpadă și îngheț), gazonat, plantat arbori, arbuști, măturat alei și trotuare și eliberarea terenului de resturile vegetale, colectare, transport și eliminare deșeuri rezultate”, se arată în același comunicat.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri