Holcim Romania a lansat Raportul de Dezvoltare Durabila 2009-2010

Holcim Romania a lansat, luni, cea de-a 6 editie a raportului de Dezvoltare Durabila pentru anul 2009 – 2010. Potrivit datelor raportului, in perioada amintita, Holcim Romania a investit 61,5 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind alocata lucrarilor de modernizare a unitatilor de productie si in dezvoltarea afacerii, cu accent ridicat pe utilizarea celor mai bune tehnologii din industrie care sa permita respectarea mediului inconjurator si conservarea resurselor naturale.

“Dezvoltarea durabila se obtine atat prin sistemele sau actiunile companiei, cat si prin atitudinea fiecaruia dintre angajati si manageri. Activam intr-o industrie care se bazeaza in mod semnificativ pe resursele naturale si suntem pe deplin constienti de responsabilitatea pe care o avem in protejarea acestora. De aceea, ne-am asumat sa crestem eficienta si profitabilitatea companiei, protejand in acelasi timp mediul, respectand comunitatile aflate in apropierea unitatilor noastre de productie si contribuind la dezvoltarea lor”, a spus Daniel Bach, directorul general al Holcim Romania.

Potrivit Raportului, in perioada 2009 – 2010 au fost investite peste 2 milioane de euro pentru a imbunatatii securitatea si sanatatea in munca a angajatilor. De asemenea, Holcim Romania a realizat in perioada amintita investitii de 3 milioane de euro in extinderea unitatilor de co-procesare a deseurilor din fabricile din Alesd si Campulung.

Co–procesarea este o metoda de valorificare integrala, atat energetica cat si a continutului minerologic al acestora, in cadrul de productie a cimentului. Aceasta solutie permite inlocuirea partiala a combustibililor traditionali si a materialele prime cu resurse alternative, derivate din deseuri. In 2010, Holcim Romania a co-procesat deseuri menajere echivalentul consumului a circa 140.000 persoane. Acest fapt a insemnat o economie de 550 de vagoane de carbune folosit in fabricile de ciment.

De asemenea, Holcim Romania a efectuat investitii majore si in partea de pregatire a fortei de munca. Din 2004. compania a cheltuit peste 1.3 milioane de euro in proiectul Scoala Postliceala de Tehnicieni in Industria Cimentului, organizat in parteneriat cu liceul local "Alexandru Roman" din Alesd.

Holcim detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinat la Turda, 19 statii ecologice de betoane, 5 statii de agregate si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are 1.100 de angajati. Pana in 2010, valoarea investitiilor realizate de Holcim se ridica la 700 de milioane de euro.

Cosmin Zaharia

Foto: wn.com

Citeste si Grupul Holcim vrea sa reduca emisiile de CO2 cu 25%

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri