Hipermarketurile Auchan au colectat 100.000 de litri de ulei alimentar uzat în 12 luni

La aproape un an de la lansarea inițiativei de colectare a uleiului alimentar uzat în toate hipermarketurile din țară, Auchan anunță colectarea primilor 100.000 litri de ulei uzat.

În luna octombrie 2019, Auchan a lansat românilor din cele 18 judeţe în care funcţionează magazinele sale invitaţia de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat. Astfel, la mai puţin de un an de la anunţul companiei, zeci de mii de persoane au răspuns apelului şi au adus în toate cele 33 de hipermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat în biodisel.

Compania anunță că programul de colectare continuă pe termen nelimitat în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan.  În plus, acestora li se alătură ca puncte de colectare și  supermarketurile Auchan Turda (Cluj), Liberty (București) și MyAuchan Alexandriei (București).

Potrivit companiei, magazinul Auchan Galați a colectat cea mai mare parte din cantitatea totală de ulei alimentar uzat, acesta fiind urmat de magazinul din Satu Mare și de hipermarketul din Drumul Taberei (București).

Prin această inițiativă de responsabilizare, Auchan invită consumatorii casnici să aducă în hipermarketurile sale uleiul alimentar folosit în propriile gospodării, evitând aruncarea acestuia pe canalizare. În felul acesta, se elimină și efectele dăunătoare pe care uleiul le are asupra solului și apelor, precum și apariția unor costuri suplimentare pentru întreținerea și curățarea stațiilor de epurare.

Ce pași trebuie să urmezi pentru a preda uleiul uzat

În continuare, consumatorii casnici sunt aşteptaţi să aducă uleiul alimentar utilizat la birourile Serviciul Clienţi din punctele de colectare.

În funcţie de cantitatea predată, clienţii sunt recompensaţi cu produse din partea partenerilor Fairy şi AQUA Carpatica.

Uleiul folosit se colectează, după răcire, într-un recipient transparent de plastic.

Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat şi neamestecat cu alte deşeuri.

Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

Colectarea uleiului se face în recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestea se aduc în magazinele Auchan la biroul Serviciul Clienţi.

În funcţie de cantitatea predată, clienţii vor fi răsplătiţi de către partenerii Auchan cu detergent de vase Fairy sau apă plată AQUA Carpatica.

Potrivit sursei citate, uleiul astfel colectat este predat companiei Respiră Verde, lider naţional în materie de colectare, valorificare şi eliminare finală a uleiurilor şi grăsimilor comestibile uzate, pentru a fi condiţionat printr-o serie de procese de încălzire, decantare şi filtrare.

Ulterior, uleiul este transportat către valorificatorii finali, companii din spaţiul UE, în vederea producerii de biocombustibili.

Citește și:

Bill Gates investeşte într-un startup care produce ulei de palmier sintetic
Fabrica de ulei vegetal LTA Mondial din Tulcea instalează panouri solare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

 

spot_img

Ultimele știri