Grupul Wilo, un jucător global cu afaceri și în România în sectorul pompelor de înaltă tehnologie, se numără printre cei 50 de lideri mondiali ai protecției mediului selectați în baza celor 17 principii de sustenabilitate ale Națiunilor Unite, pentru proiectul „50 Sustainability & Climate Leaders”.
Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru şi alamă de către Louis Opländer, compania are, în acest an, 7.500 de angajaţi, în reprezentanţe din mai mult de 60 de ţări. În România, Wilo este prezentă din anul 1998.
Inițiativa 50 Sustainability & Climate Leaders este răspunsul comunității de afaceri internaționale, care demonstrează dorința, impulsul și capacitatea de a lua măsuri eficiente în lupta împotriva schimbărilor climatice și de a îndeplini cele 17 obiective de dezvoltare durabilă (UNSDG) ale Națiunilor Unite.
”Garanția tehnologiei avansate de pompare a apei, eficientă energetic, esențială pentru un viitor mai curat și protejat, se află în centrul acțiunilor de extindere ale Wilo. Investițiile recente, făcute în România la nivelul noului hub regional, de unde sunt coordonate activitățile din Europa de Est, se înscriu pe linia strategică de sustenabilitate a Wilo Group, ca parte dintr-un plan global, responsabil față de oameni și mediu. Sărbătorim această distincție primită din partea Națiunilor Unite reconfirmându-ne zi de zi angajamentul pentru furnizarea de soluții moderne și ecologice. Protejarea mediului este o prioritate pentru fiecare echipă și fiecare proiect Wilo”, spune Gabriel Niță, Managing Director Wilo România & Moldova.
Oliver Hermes, președintele și CEO al grupului Wilo, a adăugat că este imperativ ca până în 2025, 100 milioane de oameni să aibă acces mai bun și de durată la apă curată
Potrivit unui comunicat al companiei, pompele sunt responsabile pentru aproximativ 10% din energia consumată global. Prin simpla înlocuire a tehnologiilor depășite, Grupul Wilo spune că ar putea salva până la 246 TWh– echivalentul consumului înregistrat de 80 de centrale pe bază de cărbuni.
Companiile selectate pentru inițiativa „50 Sustainability & Climate Leaders” au deja o voce puternică în dezbaterile globale privind problemele de mediu și schimbările climatice.
„Luăm o poziție hotărâtă în probleme de protecție a mediului, energie și resurse eficiente, precum și transformare digitală. Împreună cu rețeaua noastră globală de parteneri, ne orientăm către soluții de viitor pentru un mediu protejat și curat și le aducem în centrul dialogului cu liderii de opinie, politicienii, corporațiile și ONG-urile. Responsabilitatea față de mediu constituie o politică de business de care ținem cont cu strictețe în toate acțiunile noastre”, completează Oliver Hermes.
Transformarea digitală ca oportunitate de sustenabilitate
Oliver Hermes spune că transformarea digitală facilitează calea către o economie cu un impact cât mai redus asupra mediului și de aceea ar trebui să fie văzută ca o oportunitate pentru a pune accentul pe sustenabilitate și protecția mediului.
„Am încredere că împreună putem încetini efectele încălzirii globale. Prin acest scurt documentar al Wilo sperăm să-i încurajăm pe ceilalți să promoveze acțiunile de sustenabilitate și protecție a mediului dincolo de limitele companiei și de granițele țărilor”, concluzionează Președintele și CEO-ul Grupului Wilo.
Wilo România face parte din grupul Wilo SE – producător premium în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalaţiile de încălzire, climatizare şi răcire, alimentării cu apă şi evacuării apei uzate.
Citește și:
Rafinăria Lukoil, amendată cu 100.000 de lei pentru poluarea aerului în Ploiești