Grupul Verzilor susține o lege a UE privind restaurarea naturii

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (grupul Verzilor/ALE) a inițiat, împreună cu lideri și reprezentanți ai mișcării verzi din România, o scrisoare deschisă către membrii români ai Parlamentului European prin care cere ca aceștia să voteze, pe 12 iulie, în favoarea pentru o Lege UE privind restaurarea naturii.

În scrisoare, Nicu Ștefănuță exprimă îngrijorarea față de campania negativă lansată împotriva Legii UE privind refacerea naturii, pe care o consideră bazată pe minciuni și alarmism. El subliniază că este descurajator să asiste la dorința unor politicieni de a risca viitorul colectiv în favoarea unei campanii electorale ieftine, menite să se plieze pe dorințele extremei drepte.

Legea Uniunii Europene privind restaurarea naturii are câteva prevederi esențiale și este de o importanță majoră pentru România:

  1. Orașele din România au nevoie de mai multe spații verzi pentru un aer mai curat. Prin această lege, se solicită menținerea unei suprafețe nete de spații verzi urbane până în 2030, împreună cu o creștere de 3% a suprafeței totale acoperite de spații verzi urbane până în 2040 și o creștere de 5% până în 2050.
  2. Natura degradată a României, de la păduri la câmpii și pajiști, trebuie restaurată. Legea stabilește ca obiectiv restaurarea a cel puțin 20% din terenurile și mările degradate ale UE până în 2030 și a tuturor zonelor care necesită restaurare până în 2050. Numai ecosistemele sănătoase pot furniza apă potabilă, aer curat, sol fertil și polenizatori activi.
  3. Legea își propune inversarea declinului populațiilor de albine, fluturi, bondari și a altor polenizatori până în 2030, precum și sprijinirea creșterii populațiilor de polenizatori. Albinele și alte insecte polenizatoare joacă un rol crucial în polenizarea plantelor, contribuind astfel la biodiversitate și la securitatea alimentară.

Scrisoarea deschisă a fost semnată și susținută de mai mulți lideri și reprezentanți ai mișcării verzi din România, printre care se numără Mihaela Sirițanu (copreședinte Volt), Adela Maghear (copreședinte ACUM), Ciprian Sandu (copreședinte Volt), Bogdan Barbu (copreședinte ACUM)

Citește și: Festivalul Licuricilor: Descoperă frumusețea naturii și cultura locală în Oltenia de sub Munte 

***

Acest text a fost generat în parte cu ajutorul ChatGPT, model de generare a limbajului dezvoltat de OpenAI. După generarea limbajului provizoriu, autorul a revizuit, editat și modificat textul conform propriilor preferințe și își asumă responsabilitatea finală pentru conținutul acestuia.

spot_img

Ultimele știri