Valoarea investitiilor Grupului Dacia-Renault in protectia mediului a depasit 17 milioane de euro in perioada 2000-2009, potrivit unui comunicat oficial al producatorului auto. In acelasi timp, grupul a anuntat lansarea Declaratiei de Mediu, document care defineste obiectivele de reducere a impactului activitatilor uzinei asupra mediului inconjurator.
Declaratia reprezinta o schema directoare in domeniul protectiei mediului, care permite o viziune pe termen de 10 ani cu privire la evolutiile prevazute pentru situl industrial de la Mioveni, se scrie in informarea Dacia-Renault. In ceea ce priveste reducerea consumurilor specifice calculate pentru fiecare vehicul, producatorul auto tinteste o reducere a consumului de apa cu 97,22 la suta, a emisiilor de dioxid de carbon cu 87 la suta, a consumului de energie electrica cu 86,57 la suta si a cantitatii de deseuri periculoase cu 72,28 la suta. Din datele oficiale ale grupului romano-francez reiese faptul ca toate siturile industriale, in care Renault este actionar majoritar, sunt certificate, din 2005, cu ISO 14001, un standard ce valideaza actiunile de progres ale unei platforme industriale in domeniul protectiei mediului.
In ultima perioada, Dacia a lansat versiuni de motorizare mai putin poluante, precum Logan cu GPL, si a introdus semnatura „Dacia eco2”, aceasta garantand ca vehiculul este fabricat intr-o uzina certificata ISO 14001. In plus, emisiile sale de dioxid de carbon nu depasesc 140g/km, 95 la suta dintre componentele sale sunt reciclabile si cinci la suta din materialul plastic folosit pe fiecare vehicul este reciclat. In prezent, toate versiunile de motorizare diesel marca Dacia indeplinesc aceste criterii.