Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Greenpeace: Cea mai mare rezervatie naturala din lume, propusa in Antarctica

Greenpeace a lansat o campanie globală cu scopul de a transforma o zonă întinsă din mările Antarcticii în cea mai mare rezervație naturală din lume.

greenpeace antarctica rezervatie naturala

În cadrul propunerii, teritoriul de 1.8 milioane de kilometri pătrați, de cinci ori mai întins decât suprafața Germaniei, va proteja viața sălbatică și va contribui la eforturile de diminuare a schimbărilor climatice.

Rezervația naturală ar proteja viața sălbatică prin interzicerea pescuitului

Proiectul prevede interzicerea completă a pescuitului pe teritoriul sanctuarului, protejând astfel numeroase specii de animale cum ar fi pinguinii, balenele ucigașe și leoparzii de mare. Sanctuarul ar opri și pescuitul industrial de krilli, crustacee cu care se hrănesc numeroase animale mai mari, cum ar fi pinguinii și balenele.

Propunerea, făcută inițial de Uniunea Europeană, va fi dezbătută în cadrul unei conferințe ale națiunilor antarctice în octombrie. Cei de la Greenpeace speră să obțină susținerea țărilor ca Norvegia, China, Rusia și Coreea de Sud, națiuni cu industrii dezvoltate de pescuit de krilli.

Will McCallum, coordonatorul campaniei Protect the Antarctic, a subliniat importanța pe care mările antarctice le au la nivel global.

“Următorii ani sunt esențiali pentru viitorul oceanelor noastre și avem disperată nevoie ca guvernele să lucreze împreună și să facă ce este mai bine pentru aceste ecosisteme uimitoare. Liderii globali nu ar trebui să permită exploatarea vieții sălbatice din oceane de către câteva companii. În anii 1980 a fost necesară o mișcare globală pentru a proteja teritoriul Antarcticii. Acum trebuie să îi protejăm oceanele.”

Sanctuarul ar avea un efect pozitiv asupra schimbărilor climatice

Rezervația naturală ar permite ecosistemelor să se refacă și ar stimula biodiversitatea. Populațiile de pește s-ar regenera și ar oferi siguranță alimentară pentru miliarde de oameni. În plus, sanctuarul ar prelua cantități mari de dioxid de carbon din atmosferă, stocându-l în sedimentele marine.

Coordonatorii campaniei speră să influențeze pozitiv factorii de lege și să încurajeze crearea unei rețele de zone marine protejate în apele internaționale.

 

spot_img

Ultimele știri