Green Revolution a deschis astăzi centrul studentObike din Timișoara

Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank lansează astăzi, la Timișoara, primul sezon studentObike, proiect de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare. 40 de biciclete sunt puse gratuit la dispozitia studențiilor din Timișoara în Campusul Universității de Vest, iar studenții pot închiria biciclete, atât în campusul universitar, cât și în afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimației valabile de student și a unui act de identitate.

wp_20150408_005

 

“Programul studentObike  promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, director, Direcția Comunicare și Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Ca noutăți ale sezonului 2015, studentObike oferă tuturor studenților din Timișoara posibilitatea de a închiria bicicletele, indiferent de facultatea pe care o frecventează, oferă o preocupare continuă a creșterii gradului de satisfacție a utilizatorilor prin oferirea de servicii de calitate, dar și a unui personal profesionist, prietenos și pregătit să asigure experiențe plăcute iubitorilor de pedalat.

“În fiecare an adăugăm câte o piesa într-un puzzle. Imaginea din spatele acestui puzzle surprinde o dimineață obișnuită într-un cămin studențesc din România. Și în imagine se văd sute de tineri care pleacă spre facultăți cu bicicleta. Oameni veseli, oameni tineri, oameni frumoși. Aceasta este imaginea care stă în spatele proiectului studentObike, este ceea ce ne inspiră pe noi, ne face să mergem mai departe, ne determină să îmbunătățim proiectul an de an. În 2015, venim în întâmpinarea nevoilor studenților cu un sistem de închiriere mai flexibil, colaborăm cu securitatea campusurilor pentru siguranța bicicletelor pe timp de noapte, sprijinim acțiunile și proiectele studenților, oferim proiecte și motive în plus pentru adoptarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a declarat Raluca Fișer, președinte Asociația Green Revolution.

3.500 de studenți au folosit bicicletele studentObike în două săptămâni de la lansare

iasi

Peste 3.500 de studenți din București, Cluj, Iași și Ploiești au pedalat în ultimile două săptămâni cu bicicletele studentObike de la redeschiderea centrelor de închiriere din campusurile universitare. Și de această dată centrele de închiriere din campusurile bucureștene (Regie, Politehnică și Agronomie), au reușit să atragă cei mai mulți studenți. Bicicletele din Regie și Politehnică au fost solicitate în ultima săptămână de aproximativ 1.300 de studenți, reprezentând peste 50% din totalul închirierilor la nivel național, care au totalizat 2.300.  O prezență semnificativă a înregistrat și centrul studenObike din Iași, care a fost vizitat de 300 de vizitatori.

Echipa Asociației Green Revolution care deține centrele de bike-sharing a observat că studenții închiriază bicicletele în medie pentru 2-3 ore, în special pentru agremenet, dar, în mai mică măsură, și pentru deplasare din cămin la cursuri.

Cel de-al cincilea sezon studentObike s-a deschis pe 23 martie în București, în campusurile studențești din Regie, Politehnică și Agronomie. La o săptămână, alte trei centre de închiriere au fost deschise în campusul Facultății de Construcții din Iași și cel de la Facultatea Petrol și Gaze din Ploiești (30 aprilie).  Centrul din Complexul Hașdeu din Cluj a fost redeschis pe 2 aprilie. În total, 330 de biciclete vor fi puse la dispoziția studenților din cele cinci orașe.

În cei patru ani de funcționare, programul  studentObike a reușit să scoată peste 80.000 de studenți la pedalat. Numai în 2014, peste 23.000 de studenți au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere.

Proiectul studentObike se desfășoară în parteneriat cu Primăria Generală a Capitalei, Primăria Municipiului Timișoara, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Iași, Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Iași.

Citește și:

3.500 de studenți au folosit bicicletele studentObike în două săptămâni de la lansare

Centrul de bike-sharing I’Velo din Iași s-a redeschis azi

Peste 1.000 de studenți au ales bicicletele studentObike într-o săptămână

Centrele de bike-sharing pentru studenți s-au deschis azi în București

Peste 23.000 de utilizatori ai bicicletelor studentObike în 2014

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri