Încep lucrările pentru extinderea stației de epurare de la Glina. Valoarea proiectului depășeste 1,7 miliarde de lei

Primăria Municipiului Bucureşti a început lucrările de construire pentru organizarea de șantier în vederea executării lucrărilor contractului “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol”. Astfel, va fi posibilă realizarea unei stații de epurare pentru întregul debit de ape uzate colectat în sistemul de canalizare al Bucureștiului, ape uzate provenite atât de pe raza municipiului, dar şi din alte localități învecinate din județul Ilfov, cât și construcția unui incinerator de nămol.

Încep lucrările pentru extinderea stației de epurare de la Glina

Contractul de proiectare și execuție lucrări “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol” a fost semnat în data de 22.06.2017 între Municipiul București și Asocierea FCC Construccion, Aqualia Intech SA & SC Suez International SAS – lider de asocierea FCC Construccion.

Ordinul de începere a fost emis în data de 03.08.2017, iar durata de implementare a acestui contract este de 40 de luni (28 de luni proiectare şi execuţie şi 12 luni Perioada de Notificare a Defectelor).

Valoarea totală a proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă cofinanţată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 874.695.929 lei, iar valoarea contractului de proiectare si executie “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol” este de 505.965.000 lei, valoare fără TVA.

[box type=”shadow” ]

Localitățile beneficiare:

Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Pantelimon, Cernica, Căldăraru, Tânganu precum şi Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

[/box]

Lucrările la stația de epurare Glina, reluate după o suspendare de 400 de zile

Stația de Epurare a Apelor Uzate Glina a fost pusă în funcțiune  în octombrie 2011, odată cu finalizarea fazei I. Pentru acea fază a proiectului au fost cheltuiți 108,3 milioane de euro, din care, contribuția UE a fost de 65%.

spot_img

Ultimele știri