Geta Energeta, platformă online pentru auditare şi certificare energetică a primit o finanţare de 50.000 euro de la Raiffeisen Bank

Geta Energeta este prima și singura platformă de comerț online din România destinată serviciilor de audit și certificare energetică prestate la nivel național. De curând, proiectul a primit o finanțate de 50.000 de euro, obținută în programul factory by Raiffeisen Bank.

Fondatorii platformei susțin că prin acest proiect își asumă datoria de informare publică privind schimbările legislative, politicile și programele în vigoare, precum și despre noutățile din tehnologie și practicile privind eficiența energetică.

Misiunea proiectului Geta Energeta este crearea și asigurarea accesului tuturor auditorilor energetici din România la piața de audit și certificarea energetică a clădirilor din România prin unirea sub un singur nume a tuturor auditorilor atestați și activi.

Platforma este creată de un startup înfiinţat la finalul lunii iunie de către doi asociaţi. Valentina Tambou, cu pregătire profesională în administrarea afacerilor și peste șase ani de experiență în acest domeniu, și Bogdan Uță, fondator al unei agenții de marketing și dezvoltare web.

„Credem în proiectul Geta Energeta, în ciuda unei piețe fragmentate și opace în care intrăm. Ne lovim de date statistice incomplete referitoare la parcul național imobiliar și ne confruntăm cu o imagine peiorativă în rândul cetățenilor asociată certificatului de performanță energetică. Este mult de muncă în domeniul eficienței energetice a clădirilor. Noi ne-am propus să începem cu o informare corectă și completă a cetățenilor. Nu mulți se gândesc la consumul zilnic de energie necesar pentru funcționarea propriei locuințe, însă și mai puțini înțeleg impactul unui consum ridicat de energie asupra mediului înconjurător”, a declarat Valentina Tambou, cofondator Geta Energeta.

Cum funcționează platforma Geta Energeta

Conform prevederilor Directivei (UE) 2018/844, fiecare stat membru trebuie să elaboreze o strategie de renovare pe termen lung, pentru a sprijini renovarea parcului național de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, atât publice, cât și private, într-un parc imobiliar cu un nivel ridicat de eficiență energetică și decarbonizat până în 2050. Geta Energeta va facilita transformarea eficace a parcului imobiliar național din punct de vedere al costurilor generate în clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero (NZEB). Astfel, Geta Energeta derulează, între 22 iulie și 30 august, programul de informare publică privind obiectivele companiei.

Prin acest program, își propune să ajungă la auditori energetici, dezvoltatori și cetățeni și, nu în ultimul rând, își propune să întocmească împreună cu auditorii energetici termenii de colaborare din cadrul programului.

În sectorul energiei și al construcțiilor, Geta Energeta vine cu o viziune nouă, precum și cu o serie de facilități. Printre acestea se numără comanda prin aplicație (în browser), prezența la nivel național, un singur contact de legătură, acoperirea tuturor categoriilor de clădiri, prezența istoricului și a arhivei online, dar și asigurarea de răspundere profesională. Din octombrie 2019, platforma online Geta Energeta va fi disponibilă tuturor partenerilor.

Echipa Geta Energeta este formată din auditori energetici, atestaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate competentă în domeniul construcţiilor (aproximativ 1.800 la nivel național). Aceștia sunt cooptați în calitate de Furnizori-Parteneri, prin semnarea unui contract de parteneriat cu Geta Energeta. Așadar, conceptul Geta Energeta este posibil mulțumită deschiderii și implicării auditorilor energetici din România înspre programul de cooptare al furnizorilor-parteneri.

Start-up-ul intenționează ca în primii cinci ani să ajungă la un portofoliu de peste 3.000 de clienți și peste 80.000 de Certificate de Performanță Energetică (CPE). În acest interval, compania vrea să fie prezentă în toate județele din România și să fi auditat energetic peste 7.000.000 de mp și să aibă parteneri-furnizori peste 1.000 de auditori energetici atestați.

„Ne-am propus să atingem obiectivele trasate, pornind de la implementarea platformei online Geta Energeta, prin digitalizarea și introducerea soluțiilor tehnice inovatoare pentru optimizarea timpilor, a resurselor alocate și a proceselor actuale de lucru. Prezența online va fi dublată de prezența fizică. Ne propunem să colindăm țara în lung și-n lat, să analizăm situația de pe teren, să colectăm feedback și să ne adaptăm cerințelor, chiar și din mers”, a declarat Bogdan Uță, cofondator Geta Energeta.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri