Studiu: peste 40% dintre germani au redus consumul de carne

Un studiu publicat în revista de știință Foods a arătat că persoanele care consumă carne fără restricții sunt, pentru prima dată, în minoritate în Germania. 42% dintre germani au ales să reducă consumul de carne și de lactate.

Echipa de cercetători din Franța și Germania a descoperit că 42% din cei chestionați au afirmat că reduc voit consumul de carne, ținând o dietă vegetariană, vegană, pescateriană, flexitariană. Alți 12,7% au răspuns că nu știu sau preferă să nu răspundă.

Dieta flexitariană, care înseamnă că ești un vegetarian flexibil, a câștigat teren în rândul activiștilor de mediu. Un raport recent realizat de UK Climate Assembly a arătat că oamenii își schimbă dieta pentru a reduce consumul de carne și lactate cu 20-40%, mai degrabă decât a renunța de tot la carne.

„Opinia conform căreia «a fi carnivor este normal» face parte din raționamentul moral laic pentru continuarea consumului de carne. Dar odată ce aceasta a devenit o viziune minoritară, iar opțiunile de înlocuire a cărnii devin mai ieftine și mai gustoase, tendința va continua probabil într-o singură direcție”, este de părere Christopher Bryant, psiholog la Universitatea Bath, care a participat la studiu.

Franța, altă țară cu mulți iubitori de carne și participantă la studiu, vine din urma vecinilor, cu 68,5% dintre respondenți care consumă carne fără restricții.

Per total, consumul de carne din Germania și Franța rămâne totuși ridicat față de țările în curs de dezvoltare, apreciază jurnaliștii de la The Guardian. Orice tendință de scădere a consumului va fi recuperată de țările în curs de dezvoltare, care devin mai carnivore pe măsură ce puterea lor de cumpărare crește: producția globală de carne se estimează că va crește cu 15% până în 2027.

Sondajul a găsit, de asemenea, dovezi pentru „piețe substanțial mari” în Franța și Germania pentru carnea cultivată în laboratoare, ceea ce oferă previziuni optimiste privind eliminarea obstacolelor reglementărilor UE în 2022. Consumatorii germani au fost mai deschiși la concept decât cumpărătorii francezi, mai ales dacă au primit asigurări legate de carnea in vitro, care nu va fi modificată genetic.

Citește și: 
WWF: Românii consumă multă carne roșie (care are o amprentă mare de carbon)

Firmele de catering din Marea Britanie vor elimina 20% din carnea din meniuri

Campanie pentru reducerea consumului de carne. „Cu ce înlocuiți iarna asta friptura?”

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri