GDF SUEZ Energy Romania, in parteneriat cu Fundatia Chance for Life si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului lanseaza a patra editie a programului „Intalnire cu energia“.
Acesta este un program educational initiat de GDF SUEZ Energy Romania ce vizeaza transmiterea de informatii elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie in general, cu accent pe gazul natural. Anul acesta, programul se va desfasura in noua scoli din Craiova. Aproximativ 900 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor „Intalnire cu energia“ in luna octombrie, in cadrul careia vor invata lucruri utile despre sursele de energie si utilizarea lor.
„Educatia constituie una dintre directiile strategice de responsabilitate sociala ale companiei noastre si, de aceasta data, compania si-a indreptat atentia asupra celor mici, caci ei sunt cei care va trebui sa utilizeze in mod rational resursele energetice. Motivul alegerii acestui segment de varsta este acela ca, in aceasta perioada, elevii primesc primele notiuni despre mediul inconjurator, stiinta, poluare etc. si sunt in masura sa inteleaga si sa asimileze cunostintele respective. Programul consta in doua lectii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extractie pana in locuinte, economia de energie si utilizarea in siguranta a gazului natural. Prima lectie se desfasoara intre 4-8 octombrie, iar cea de-a doua in saptamana 18-22 octombrie. Lectiile programului sunt sustinute de catre angajatii GDF SUEZ Energy Romania si voluntarii Chance for Life“, a precizat Ramona Sararescu, Project Manager Comunicare, la Directia Generala a SC GDF SUEZ Energy Romania SA.
Pentru concretizarea notiunilor predate, ei vor utiliza un set de planse pedagogice, experimente si jocuri, punand accept pe partea interactiva a lectiilor. In cadrul programului va fi lansat concursul „Castiga cu Metano“, acesta avand doua componente: o etapa pe scoala in care elevii trebuie sa realizeze un proiect comun plecand de la tematicile programului si un concurs individual cu trei categorii de premii pentru fiecare clasa. In afara acestor premii, fiecare elev participant la program va primi un kit compus din brosura „Intalnire cu energia“, un orar scolar, o diploma de participare, un caiet dictando cu mascota programului, creioane colorate si un joc-test despre gazul natural.
Proiectul a debutat in 2007
Lansat in octombrie 2007, proiectul-pilot al programului s-a derulat in 40 de scoli din Bucuresti, de el beneficiind aproximativ 3.000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit in urma proiectului-pilot, in 2008 si in 2009 programul „Intalnire cu energia“ a fost extins in peste 130 de scoli din Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Busteni, Galati, Targoviste, Targu Jiu si Sinaia.
Mascota programului Metano, creata in 2007 in cadrul proiectului-pilot de catre o eleva participanta, reprezinta interfata informatiilor transmise participantilor. Pentru informatii privind programul „Intalnire cu energia“, puteti consulta site-ul www.gdfsuez-energy.ro.