Gazeta de Sud: Cine a pus pubela-n drum?

De cand au renuntat la tomberoanele care inghiteau sute de kilograme de gunoi si au trecut la pubele, locuitorii din blocurile arondate la Asociatia nr. 3 Rovine din Craiova au o mare problema: unde sa le aseze? Sub balcon, langa fereastra, pe spatiul verde, la usa blocului.

Alta problema este gunoiul suplimentar, rezultat de cele mai multe ori in urma reamenajarilor pe care locatarii le fac in apartamente. Acesta zace luni intregi langa pubele, dupa ce oamenii il asaza acolo pentru a fi platit de asociatie, din banii vecinilor. Iar reprezentantii asociatiei tot „uita“ sa solicite celor de la Salubritate sa-l ia.

La blocul F23 de pe strada Traian Lalescu, locatarii au ales sa aseze pubelele chiar pe trotuar, cat mai aproape de carosabil, ca sa scape de miros. Insa, la blocul vecin, F24, proprietarii au convenit sa le aseze chiar pe aleea de trecere si in vecinatatea unei unitati scolare. Acolo, de cateva luni, zace un morman de resturi si nici asociatia, nici locatarii nu au facut cerere catre Serviciul Public de Salubritate (SPS) sa le ridice.

„Pe aleea de langa blocul F24 nu se mai circula din cauza tomberoanelor si a gunoiului depozitat acolo de mai multe luni“, a spus Paula, o locatara. In blocul respectiv locuieste chiar presedintele asociatiei, Mihai Urziceanu, care sustine ca stie care este situatia, dar nu are ce face. „Cunosc ce este acolo, dar cum sa rezolv? Aici mai arunca si locatari de la alte blocuri si de la societatile comerciale. Iar ce este pus pe jos este de la locatarii care si-au facut amenajari. Trebuie sa fac o cerere la Salubritate sa vina cu un tomberon de capacitate mai mare sa incarce tot“, a afirmat Urziceanu, presedintele Asociatiei nr. 3 Rovine.

Nici directorul de la Salubritate nu are o solutie pentru problema locatarilor de la blocul F24. „Nu au posibilitatea sa aleaga alta locatie. In spatele blocului exista un spatiu verde si o parcare. Nici masina nu are acces acolo. Nu exista nici o varianta. Iar pentru gunoiul suplimentar, asociatia sau locatarul de la care provine trebuie sa faca o cerere catre Salubritate si il ridicam“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul SPS Craiova.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri