Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România, Andreea Mitiriță, Partener, Consultanță Fiscală, PwC România, Raluca Popa, Partener, Consultanță Fiscală, EY România, Sorin Elisei, Director, Lider al practicilor de sustenabilitate și energie, Deloitte România, Marius Brînzea, Director Strategie, Reciclad’OR, Florin Stoican, Președinte, Asociațiile Kogayon și Parcul Natural Văcărești sunt cei șase specialiștii cu o vastă expertiză în domeniul mediului, recunoscuți pentru abordarea lor riguroasă în analizarea proiectelor înscrise, care formează juriul Galei Green Report 2023.
Membrii juriului vor analiza și evalua proiectele înscrise în competiție până la data de 15 octombrie 2023, asigurând o evaluare riguroasă și obiectivă a fiecărui proiect. Inovația, impactul asupra mediului, durabilitatea și potențialul de a aduce schimbări pozitive în societate sunt în vârful criteriilor de evaluare.
„Oriunde te uiți pe harta geopolitică a lumii, eforturile de stat și private pentru salvarea mediului sună, deseori, a utopii pentru mediu. Prin urmare, considerăm că Gala Green Report apreciază în mod real programe de eficiență energetică și inițiative de responsabilitate socială fără a supralicita sau a subestima eforturile și rezultatele competitorilor. Formatul Galei este, în același timp in linie cu strategia KPMG în România: faptul că sunt premiate atât inițiative de stat cât și private, atât autorități cât și organizații din mediul de afaceri, ne arată că fără intensificarea parteneriatului dintre public și privat, orice inițiativă green sfârșește prin a fi cel mult o maculatură ambițioasă. Gala Green Report e un mecanism de feedback excelent pentru toți cei care înțeleg că sustenabilitatea implică un mediu sănătos, industrii decarbonizate și agenți economici mai virtuoși în acțiunile lor ecologice”, a declarat Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România.
”Mă bucur să fac parte, pentru al treilea an consecutiv, din juriul Galei Green Report, care premiază cele bune proiecte în materie de sustenabilitate. Este o provocare să dezvolți și să pui în aplicare o strategie sau un proiect în domeniul sustenabilității, dar, în final, acest lucru îți poate deschide oportunități enorme, de la potențialul de a intra pe piețe noi până la atragerea de clienți, investitori și desigur un impact pozitiv în societate. ESG înseamnă mai mult decât bune intenții, este vorba despre crearea unei strategii concrete, prin care să obții rezultate reale, și despre integrarea principiilor privind protejarea mediului, diversitatea și transparența în întreaga activitate”, spune Andreea Mitiriță, Partener, Consultanță Fiscală, PwC România.
Cred că sustenabilitatea presupune, în primul rând, conştientizarea impactului pe care îl avem asupra mediului şi în comunitate, responsabilitate pentru acţiunile noastre şi un angajament temeinic faţă de viitor. Mai mult decât un obiectiv, sustenabilitatea este totodata un domeniu care prezintă oportunităţi de inovare şi dezvoltare, dar şi de colaborare pentru găsirea celor mai bune soluţii la provocările globale. Recunoaşterea publică a eforturilor întreprinse de companii în sfera sustenabilităţii încurajează şi inspiră nu doar alte companii, dar şi consumatorii în a alege să susţină acele branduri care le împărtăşesc valorile. Doar prin transparenţă şi comunicare se poate construi încredere. Fiecare pas către sustenabilitate trebuie să fie încurajat şi celebrat pentru că fiecare efort contează.
Ce face EY: Pentru a se dezvolta într-un mediu de afaceri din ce în ce mai competitiv și mai responsabil, organizațiile sunt obligate să raporteze nu numai performanța lor financiară, ci și pe cea nefinanciară. Ignorarea sustenabilității, a riscurilor legate de mediu, sănătate și siguranță sau a schimbărilor climatice, precum și a preocupărilor stakeholder-ilor în legătură cu aceste aspecte nu mai reprezintă o opțiune. Echipele noastre multidisciplinare înțeleg presiunile în evoluție din jurul acestor provocări şi pot ajuta companiile să evalueze riscurile și oportunitățile care decurg din problemele de sustenabilitate”, a declarat Raluca Popa, Partener, Consultanță Fiscală, EY România.
„Prin criteriile de jurizare care punctează inițiativele cu rezultate tangibile și de impact semnificativ în aria de interes, Gala Green Report este un reper în domeniul evenimentelor care își propun să ierarhizeze și răsplătească proiectele din domeniul sustenabilității din România. Pentru mine este o plăcere și onoare în același timp să fac parte dintr-un juriu competent, onest și dedicat încurajării acelor idei și proiecte care produc o schimbare reală”, a spus Sorin Elisei, Director, Lider al practicilor de sustenabilitate și energie, Deloitte România.
“În calitate de membru al juriului Galei Green Report, am avut onoarea de a analiza sute de proiecte, multe dintre acestea cu adevărat remarcabile și inspiratoare. Am fost profund impresionat de gama variată de practici și soluții durabile prezentate în proiectele înscrise în competiție. De la proiecte de energie regenerabilă și reducere a deșeurilor până la modele reale de economie circulară, fiecare proiect demonstrând un real angajament pentru un viitor sustenabil.Remarcabil a fost nivelul de inovație si scalabilitate al proiectelor dar și abordarea integratoare cu privivre la aspectele de mediu, sociale și economice. Care ar fi beneficiile inscrierii intr-o competiție de o asemenea anvergură?”, a declarat Marius Brînzea, Director Strategie, Reciclad’OR. „În primul rând nominalizarea proiectelor în cadrul Galei Green Report reprezintă o recunoștere publică a eforturilor depuse pentru sustenabilitate. Aceasta arată că practicile și inițiativele sustenabile implementate au avut un impact pozitiv și sunt recunoscute de experții în domeniu. În al doilea rând evidențierea publică a eforturilor pentru sustenabilitate contribuie la creșterea reputației companiei, sporirea oportunităților de afaceri sau al parteneriatelor ce permit extinderea eforturilor pentru sustenabilitate. Proiectele înscrise în concurs pot fi o sursă reală de inspirație în adoptarea unor practici durabile, servind drept model de urmat. În cele din urmă, câștigarea unui premiu în cadrul Galei Green Report crește mândria angajaților, validând eforturile acestora și dedicarea față de sustenabilitate și încurajându-i să facă în continuare diferența în industriile și comunitățile în care activează. A fi membru al juriului in Gala Green Report este o experiență provocatoare dar plină de satisfacții. Este un privilegiu să asist la eforturile depuse în direcția sustenabilității, la recunoașterea și sărbătorirea acestor realizări. Aștept cu nerăbdare, alături de colegii mei din juriu.”
„E foarte important să avem evenimente dedicate premierii și promovării inițiativelor și rezultatelor proiectelor de mediu și rezultatelor lor. Experiența și know-how-ul sunt resurse extrem de valoroase iar excelența merită promovată, exportată și multiplicată. Mă bucur că am avut ocazia și o am în continuare pentru a cunoaște și promova proiecte de mediu diverse și pentru a le face cunoscute tuturor. Consider că numai împreună, societatea civilă, mediul de afaceri, mediul academic și de cercetare și mediul politico-administrativ putem avea impact sistemic și rezultate care chiar să conteze în acest context al crizei climatice. Iar o astfel de gală asigură o punte de legătură între aceste sectoare ale societății”, a punctat Florin Stoican, Președinte, Asociațiile Kogayon și Parcul Natural Văcărești.
Companiile interesate să participe la Gala Green Report sunt invitate să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul https://gala.green-report.ro/ până la data limită de 15 octombrie 2023.
Ceremonia de premiere va avea loc pe data de 18 ianuarie 2024 și va reuni lideri de afaceri, experți de mediu, ambasadori, reprezentanți ai guvernului și alți stakeholderi importanți din industrie.
Citește și: