Fructe si legume cu toxine – fereste-te de ele!

Cei mai multi dintre noi considera ca a consuma legume si fructe nu reprezinta niciun pericol pentru sanatate, iar obiceiul de a le consuma poate aduce doar beneficii.

Exista, insa, pericole ascunse in multe fructe si legume pe care le consumam zi de zi. Unele dintre ele contin toxine care pot provoca paralizii grave sau chiar decesul consumatorului.

Iata cateva dintre acestea, prezentate de Environmental Graffiti:

Fasolea tip Lima

Acest soi de fasole trebuie sa fie foarte bine fiert inainte de a fi consumat, deoarece boabele contin o substanta numita limarin. Asigurati-va ca au fost fierte cel putin 10 minute si niciodata nu le folositi in stare cruda la salate. Fierte sunt foarte sanatoase, dar in stare cruda pot provoca delir, halucinatii si o stare de violenta extrema celui care le-a consumat.

Cassava sau Yucca

Dupa continutul de amidon, cassava sau yucca este al treilea cel mai consumat aliment din lume. Acesta contine cianuri iar daca nu este procesat poate fi letal. Exista doua tipuri de cassava, dulce si amar, cea din urma continand mai multe cianuri. O jumatate de kilogram de cassava amar poate ucide o vaca, si nu putine au fost cazurile in care oamenii au murit din cauza acestui aliment.

Cititi mai mult pe Ziare.com
 

spot_img

Ultimele știri