De la încălzirea apei la independență energetică, aceste șapte case demonstrează ce e posibil atunci când valorificăm energia solară.
O instalație solară în consolă – pentru câștig optim – ajută la limitarea impactului pe care această casă de plajă din Noua Zeelandă îl are asupra mediului înconjurător.
Construcția acestui refugiu verde din Senegal a fost cu 15% mai ieftină decât cea a unei case normale. Clădirea e făcută din cărămizi de pământ și e independentă energetic, datorită panourilor solare și a turbinei eoliene. În această zonă, clima oscilează de-a lungul anului de la uscat la umed. Pereții casei, care sunt mai groși decât cei folosiți în construcțiile standard de beton, ajută la moderarea temperaturii interioare, absorbind umiditatea și răcind aerul în perioadele călduroase.
Garajul acestui refugiu tropical, făcut dintr-un container de transport, conține un sistem de încălzire pentru apă.
La această casă de plajă deconectată de la rețea, din mediul rural al Noii Zeelande, sistemul de iluminat este alimentat cu energie solară.
Îmbrăcată într-o paletă bogată de lemn, cabana de vară din Georgian Bay, Ontario, care aparține arhitectului Charles Gane, își ia toată energia electrică de care are nevoie de la instalația de panouri solare.
Folosind o vopsea perlată care pare să-și schimbe culoarea în funcție de poziția soarelui, această casă zero-energie din California trece gradual de la verde strălucitor la bronz, pe măsură ce soarele răsare și apune. Vopseaua contribuie, de asemenea, la sustenabilitatea generală a casei. Pe acoperiș, care are o instalație impresionantă de panouri solare, un strat special mărește reflexia solară.
Celulele solare din vârful acestei case prefabricate high-tech din Spania colectează energie care aprovizionează atât sistemele de apă cât și cele de electricitate.
Sursă: Dwell.com
Mai citește și:
Japonezii dețin cea mai mare centrală fotovoltaică plutitoare din lume
FOTO 12 fotografii de basm ale arhitecturii și frumuseților din Norvegia