FOTO 20 dintre cele mai incredibile fenomene naturale din lume

Natura a ajutat la producerea unor minuni uluitoare în întreaga lume. Unele dintre aceste fenomene naturale sunt atât de bizare încât e greu de crezut că există, dar acestea dezvăluie puterea imensă a naturii. Iată câteva dintre cele mai fascinante:

21

Un mare vârtej apare în timpul furtunilor mari din locațiile în care aerul uscat și rece se combină cu aerul cald, tropical. Pâlnia masivă este rezultatul vântului care intră și se învârte din ce în ce mai repede, până formează un cilindru uriaș.

 

 

20

Fulgerul Catatumbo din Venezuela este adesea numit The Everlasting Storm ”Furtuna fără sfârșit” și a intrat de curând în Guiness Book, datorită faptului că lovește în 300 de zile ale anului. Vremea și topografia țării cauzează acest fulger continuu.

 

 

19

Fluturii monarh sunt singurii fluturi care pot face o migrare cu două sensuri. În fiecare an, în octombrie, aceștia pornesc pe cerurile dintre eastul Americii de Nord către Munții Sierra Madre din Mexic, și din vestul Americii de Nord.

 

17

Structura Richat, cunoscută și sub numele de Ochiul Saharei are un diametru de 30 de mile, și se crede a fi rezultatul eroziunii. Situată în mijlocul deșertului african Sahara, acesta e o minune atât pentru oamenii de știință, cât și pentru călători.

 

 

16

Pentru cea mai mare parte a anului, crabii roșii de teren de pe Christmas Island din Australia trăiesc în pădure. Dar în noiembrie, în jur de 120 de milioane de astfel de crabi ies din pădure și traversează drumurile din zonă, ca să ajungă la Oceanul Indian, unde își depun ouăle la maree.

 

 

15

Lacul Abraham din Alberta, Canada, e umplut cu bule congelate. Bulele sunt rezultatul gazului metan eliberat de plantele și animalele din zonă.

 

 

14

Marile populații de licurici care trăiesc în peșterile din Waitomo, pe North Island din Noua Zeelandă, au creeat o peșteră sclipitoare, demnă de explorat. Turiștii pot să facă un tur cu barca pe apele peșterii, în timp ce privesc pereții lucitori din jurul lor.

 

 

13

De ani de zile, niște pietre uriașe se mișcau de-a lungul Racetrack Playa of Death Valley National Park din California. Acestea păreau că se mișcă singure, dar cercetătorii au descoperit că un strat subțire de gheață care se află sub pietre se topește la soare, mișcându-le astfel, încet, de-a lungul anilor.

 

 

12

Vulcanul Kawah Ijen, situat în Java de Est din Indonezia e faimos pentru focul de un albastru strălucitor care se scurge în jos, pe munte, pe timp de seară. Potrivit National Geographic, strălucirea vine din arderea gazelor sulfurice care apar din fisurile vulcanului, la înaltă presiune.

 

 

11

În fiecare vară, în jur de 1.5 milioane de lilieci își iau zborul pe cerul orașului Austin din Texas, producând un adevărat spectacol al naturii.

 

10

În locuri precum Puerto Rico și Insulele Maldive, fitoplanctonul bioluminescent creează ape sclipitoare.

 

 

9

Caño Cristales din Columbia, situat în Parcul Național Serrania de la Macarenia, e format dintr-o plantă acvatică , cunoscută sub numele de macaraenia clavier, care ia nuanțe de roșu, albastru, galben, portocaliu și verde, în funcție de condițiile meteorologice. În cea mai mare parte a anului arată ca un râu obișnuit, însă între lunile iunie și decembrie, se spune că arată precum un curcubeu uluitor.

 

 

8

În fiecare an, din mai până în iulie, miioane de sardine înoată din apele reci ale Cape Point, din Africa de Sud, către coasta KwaZulu-Natal. Acestea stau atât de aproape unele de altele încât arată ca un vârtej pe care scafandri din întreaga lume vin să îl vadă.

 

 

7

Lacul Hillier, situat în Arhipelagul Rechercha din Australia, nu e singurul lac roz din lume, dar în timp ce celelalte își schimbă culoarea la diferite temperaturi, apa din acest lac rămâne roz chiar și atunci când e îmbuteliată. Cauza culorii rămâne încă necunoscută, dar se presupune că e rezultatul unui conținut ridicat de sare, combinat cu prezența unei specii de bacterii roz.

 

 

6

După ce satul pakistanez Sindh a fost lovit de inundații în 2010, milioane de păianjeni au căutat un spațiu sigur în copaci, unde și-au țesut pânzele.

 

 

5

Luminile Nordului sunt formate din particule încărcate electric de la soare, care se combină cu diferite gaze și, astfel, produc un spectacol de lumini multicolore. Acestea apar de obicei între lunile septembrie și aprilie, în locuri precum Canada, Alaska, Islanda și nordul Scandinaviei.

 

 

4

Cashiers este un oraș situat în mijlocul munților Blue Ridge din Carolina de Nord. Timp de 30 de minute, zilnic, începând cu finalul lui octombrie și până la începutul lui noiembrie, apoi din nou de la mijlocul lui februarie până la începutul lui martie, poți vedea o umbră în forma unui urs gigantic.

 

2

Grüner See, un lac situat sub munții Hochschwab din Austria, pare ca orice alt lac, la o primă vedere…

 

 

3

Dar ce e fascinant e faptul că în timpul iernii, acesta are o adânce de numai 3-6 picioare, și e înconjurat de un parc. Vara, zăpada din munți se topește și mărește adâncimea lacului la 40 de picioare, în timp ce parcul înconjurător devine complet scufundat.

 

1

 

În Maroc, caprele se urcă în copacii de argan, ca să-i mănânce fructele.

 

Sursă text&foto: Business Insider

 

Mai citește și:

FOTO Cele mai izbitoare imagini capturate de satelit, pe Earth View

FOTO Care este cea mai bună fotografie de călătorie din lume

spot_img

Ultimele știri