Focurile de artificii de Diwali au înrăutăţit şi mai mult calitatea aerului în New Delhi

Poluarea aerului din New Delhi a crescut după ce noaptea de duminică a fost marcată de artificiile şi petardele tradiţionale în timpul festivalului hindus al luminilor Diwali.

Locuitorii s-au trezit luni dimineaţa într-o atmosferă gri lăsată în urma fumului de la artificiile şi petardele din noaptea trecută. Fumul provenit de la focurile de artificii s-a adăugat la emisiile de la mașini și camioane, precum și de la focurile puse de fermierii din jurul Delhi care au făcut-o cea mai poluată capitală din lume.

Calitatea aerului din capitala indiană, unul dintre oraşele cele mai poluate din lume, se deteriorează în fiecare an în timpul acestui festival religios din cauza fumului şi a metalelor grele eliberate în atmosferă în urma artificiilor şi petardelor.

Indicele calității aerului, care măsoară concentrația de particule otrăvitoare, a atins în primele ore ale dimineaţii valoarea de 500 în mai multe părți din Delhi, inclusiv aeroportul internațional, valoarea maximă înregistrată de Consiliul central de control al poluării.

Orice valoare peste 401 este clasificat drept „severă”. Poluarea aerului la acest nivel poate afecta serios pe cei cu boli respiratorii existente și chiar și pe cei care sunt sănătoși.

Nivelurile au rămas peste 300 luni dimineața devreme, sau „foarte proastă”, ceea ce poate provoca boli respiratorii după expunerea prelungită.

Indicele general al calității aerului din oraș, cu toate acestea, a fost cel mai scăzut în trei ani din cauza vitezei favorabile a vântului și a unei reduceri a utilizării artificiilor din Diwali, potrivit SAFAR, un monitor administrat de guvern.

Poluarea aerului este o problemă persistentă în New Delhi, un oraș cu o populație de 25 de milioane, iar observatorii spun că orașul s-a străduit să creeze o abordare coordonată și bine gândită pentru a rezolva problema.

Guvernul a luat o serie de măsuri, inclusiv închiderea centralelor termice și interzicerea construcției în timpul sezonului de poluare. În noiembrie, va fi introdusă circulaţia alternativă în funcţie de numărul de înmatriculare.

În 2017, poluarea aerului a provocat 1,2 milioane de decese premature în India, potrivit unui studiu publicat anul trecut în jurnalul ştiinţific The Lancet.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri