Food Climate Research Network (FCRN), in colaborare cu guvernul britanic, a efectuat in septembrie 2008 studiul "Cooking up a storm: Food, greenhouse gas emissions and our changing climate" potrivit caruia, pana in 2050, oamenii trebuie sa se limiteze la o jumatate de cana de lapte pe zi si la numai patru portii mici de carne pe saptamana pentru evitarea unei serii de schimbari climatice dezastruoase.
Un englez consuma in jur de 1,6 kilograme de carne si 4,2 kilograme de lactate, pe saptamana. Cantitatea echivaleaza cu doua fripturi din piept de pui, sase carnati, patru felii de sunca, opt felii de kaizer, trei hamburgeri, trei litri de lapte si 100 grame de branza. Noua dieta va permite un hamburger, doi carnati, trei felii de sunca, un piept de pui, jumatate de litru de lapte si 50 grame de branza. Potrivit datelor, la nivel mondial, 18% din gazele cu efect de sera sunt produse de consumul de carne.