Gala Green Report 2024 este o celebrare a celor mai inovative și eficiente soluții locale în domeniul sustenabilității. Proiectele care intră în competiția Galei vor fi evaluate de un juriu format din experți recunoscuți în domeniu, iar cele mai remarcabile vor fi premiate.
Evenimentul este inițiativa publicației Green Report, lider de 17 ani pe teme de mediu și sustenabilitate, care își propune să recunoască și să premieze meritele locale ale companiilor, autorităților și persoanelor publice în lupta împotriva amenințărilor globale de mediu.
Credem că educația este soluția crizei fără precedent care ne secătuiește planeta. Este nevoie să învățăm să economisim, să refolosim, să prețuim așa că anul acesta invităm companii, organizații, instituții publice sau private cu sediul și operațiunile în România, care au proiecte și inițiative implementate în țara noastră să intre în competiția Galei Green Report 2024.
Și pentru că nicio competiție nu se poate desfășura fără juriu, vă facem cunoștință cu membrii juruiului Galei Green Report 2024
- Ramona Jurubiță, Country Managing Partner la KPMG România&Moldova; Vicepreședinte al Consiliul Investitorilor Străini
Ramona Jurubiță coordonează guvernanța și strategia companiei KPMG și reprezintă grupul de firme din România atât pe piața locală, cât și pe plan internațional.
Este absolventa Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice București, precum și a Facultății de Drept, la Universitatea Româno-Americană. Totodată este și membră a ACCA (Association of Chartered Certified Accountants – Asociația Experților Contabili Autorizați), a Camerei Consultanților Fiscali din România, CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați și a Asociației Naționale a Evaluatorilor din România (ANEVAR). În plus, Ramona a urmat o serie de programe profesionale, oferite de organizații prestigioase precum London Business School şi Harvard Business School.
2. Ovidiu Popescu, Partener la Deloitte în România și lider al practicilor de sustenabilitate și de energie.
Ovidiu Popescu are o carieră de peste 20 de ani în domeniul serviciilor profesionale și a coordonat numeroase proiecte complexe de consultanță financiară și strategică pentru jucători importanți din sectorul energiei. În plus, are o experiență consistentă în proiecte de transformare și raportare a performanței în sustenabilitate
Ovidiu este absolvent al unui program postuniversitar la King’s College din Londra, certificat în sustenabilitate și eficiență energetică (standard GRI – Global Reporting Initiative, Inițiativă Globală pentru Raportare) și deține atestările CFA (Chartered Financial Analyst – Analist Financiar Autorizat), FCCA (Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură) și ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați).
3. Raluca Popa, Partener Asociat Ernst & Young, biroul din București
Raluca Popa are o experiență de peste 16 ani în consultanță fiscală, din care un an l-a petrecut în echipa de servicii de fiscalitate internațională din Luxemburg al unei firme din Big4, grupului celor mai mari patru firme de audit din lume alcătuit de PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young și Deloitte Touche Tohmatsu. Cele patru companii asigură auditul pentru marea majoritate a companiilor publice și pentru o bună parte din companiile private din lumea întreagă.
Experiența sa profesională include implicarea în proiecte de fiscalitate locală, dar și internațională, precum și într-o gamă complexă de proiecte privind diverse reorganizări, proiecte de tip due diligence, proiectarea și implementarea a numeroase structuri complexe și asocieri în participațiune, precum și structurare fiscală internațională. Aria sa de expertiză include numeroase industrii precum industria energetică, imobiliară, industria hotelieră, automotive etc.
Raluca este absolventa Academiei de Studii Economice din București, membră a CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați) și, în prezent, studentă ADIT (Advanced Diploma in International Taxation – Diplomă Avansată În Fiscalitate Internațională).
4. Marius Brînzea, Director Strategie Reciclad’OR, expert în economia circulară și Strategia competitivă de inovare a modelului de afaceri
Marius Brânzea are o experiență managerială de peste 27 de ani. Este specializat în economie circulară și sustenabilitate la Universitatea Cambridge, elaborarea strategiilor competitive la INSEAD (European Institute of Business Administration – Institutul European de Administrare a Afacerilor) și în inovarea modelelor de afaceri la Strategyzer-Elveția. Marius Brînzea a gestionat, de-a lungul carierei, o multitudine de proiecte strategice legate de Răspunderea Extinsă a Producătorilor (EPR).
Acesta a fost implicat, la nivel național și internațional, într-o gamă vastă de proiecte specifice ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, de la dezvoltarea unor organizații de tip EPR și elaborarea de studii privind sistemele de garanție returnare și până la elaborarea de strategii pentru soluțiile de ambalare, activități de reglementare și implemenatarea unor programe de educare și informare.
5. Andreea Mitiriță, Partener la PwC România, EU&R Industry Leader, Lider CEE TLP Deals Network
Andreea Mitiriță s-a alăturat PwC în 2003, dezvoltându-și experiența în domeniul fiscalității interne și internaționale. Este implicată într-o varietate substanțiala de proiecte, începând de la restructurări locale și internaționale, fuziuni și achiziții, due diligence (analiză detaliată) până la asistență în inspecții fiscale și litigii.
În plus, Andreea este activă în discuții cu Guvernul României pentru modificarea și actualizarea legislației, conduce proiecte de advocacy cu Camera de Comerț Americană și Consiliul Investițiilor Străine pentru modificarea și modernizarea legislației fiscale românești, lucrează cu clienți din diferite industrii, însă principala ei preocupare și experiență este legată de industria energetică, predominant în sectorul Oil&Gas (Petrol și gaze).
În prezent, conduce practicile Tax&Legal Energy, M&A (Mergers and Acquisitions – Fuziuni și achiziții) și ITS (International Tax Services – Servicii Fiscale Internaționale) de TAxdin cadrul PwC România.
Are Diploma Avansată în Fiscalitate Internațională (ADIT) și este consilier fiscal independent, membru al Camerei Consilierilor Fiscali din România.
6. Alexandru Andrășanu, expert în geoeducație și geoconservare, Lector Dr. Universitatea din București, Facultatea de Geologie și Geofizică
Alexandru Andrășanu este expert în geoparcuri și conservarea patrimoniului geologic, cu o experiență vastă în proiecte și dezvoltarea unor programe naționale și internaționale, inițiator al Muzeului Costesti Trovanti și al Geoparcului Ținutul Buzăului.
În plus, domnul profesor Andrășanu bifează în experiența sa postul de Director al Geoparcului Global Hațeg, membru al Comitetului EGN (European Geoparks Network – Rețeaua Europeană a Geoparcurilor) și al GGN (Global Geoparks Network – Rețeaua Globală a Geoparcurilor) Departamentul de Geologie, Centrul Geomedia, și de expert UNESCO în geoparcuri globale cu misiuni în China, Maroc, Grecia, Franța, Belgia, Japonia, Indonezia.
În prezent este lector Dr. la Universitatea din București, Facultatea de Geologie și Geofizică.
Înscrierile la Gala Green Report 2024 se pot face aici.
#galagreenreport2024 #apa #elixiroflife #experts #judges