Evenimentul Zilei: Masa de Craciun, mai gustoasa cu produse traditionale

Carnati afumati, pastrama de berbecut, purcel de lapte umplut si prajituri de casa. Toate pot fi achizitionate din Targul national de produse traditionale, tinut la Academia de Stiinte Agricole.

Vin de Dealu Mare, de Urlati si de la Casa Domneasca, tuica, siropuri si sucuri naturale de catina, muguri de brad, visine, afine si mere, carnati din carne de porc, de vita si de oaie si sunca afumata, purcel de lapte umplut si pastrama de berbecut.

Toate pot umple mesele de Craciun ale romanilor pofticiosi, care vor trece, in aceste zile, pe la standurile gospodarilor, reuniti la Targul national de produse ecologice traditionale. Se tine in curtea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Capitala.

"Avem branzeturi, curcan copt in jar, porc de lapte in afumatoare, umplut cu carne si mere, pastrama de berbecut, de porc si de curcan. Preturile pornesc de la 20 de lei pe kilogram, in cazul branzeturilor, carnatii se vand cu 30 de lei kilogramul, in timp ce 100 de grame de porc de lapte costa 5 lei", a explicat unul dintre producatorii galateni, aflati la standul produselor "Bun".

La un stand alaturat isi asteapta clientii un alt producator care reprezinta localitatea brasoveana Sirea. Oferta lui: cascaval afumat din lapte de vaca, ambalat in coaja de brad, telemea si specialitatea casei – telemea cu chimen.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri