Evenimentul Zilei: Bucurestiul Fluiera Fault la curatenie si verdeata

In timp ce asociatiile preocupate de salvarea Bucurestiului arunca piatra in Primarie si Administratie, iar Primaria se lauda cu spatiul verde din cimitire, voluntari si studenti din AIESEC planteaza copaci si marsaluiesc pentru curatenia orasului.

Astazi, de la ora 12.00, in Parcul Tineretului, 100 de platani si tei isi vor gasi loc in pamant pentru un aer mai curat. Copacii vin de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, iar viceprimarul Razvan Murgeanu spune ca numai un puiet de platan costa peste trei milioane de lei vechi.

Proiectul "Bucurestiul Fluiera Fault" al AIESEC are ca scop responsabilizarea bucurestenilor si isi propune sa traga un semnal de alarma asupra a trei mari directii de dezvoltare durabila in mediul din Capitala: promovarea bicicletelor ca mijloc de transport nepoluant, protejarea spatiului verde din Bucuresti, acaparat de betoane, si responsabilizarea cetatenilor in a respecta curatenia orasului.

Mars de dragul mediului

In raspunsul de la Primaria Municipiului Bucuresti, spatiile verzi din oras inseamna inclusiv iarba si copacii din cimitire si Gradina Zoologica, dar nu sunt incluse spatiile verzi din curtile Unitatilor Militare, din unitatile de invatamant scolar si prescolar, parcul din incinta Universitatii de Agronomie si Medicina Veterinara Bucuresti, spatiile verzi aferente spitalelor de pe raza municipiului Bucuresti.

Maine, de la ora 11.30, vor pleca, simultan din Piata Unirii si Piata Romana, spre Parcul Cismigiu, 600 de voluntari care vor atentiona oamenii sa nu arunce gunoaie in locurile nepermise si, de asemenea, vor incerca realizarea unui sondaj in randul bucurestenilor, care sa semnaleze problemele de mediu ale Capitalei. Una dintre ele este cea semnalata in raportul facut public ieri de Asociatia "Salvati Bucurestiul". Datele despre suprafata verde a Bucurestiului se arata ingrijora toare: de la 3.470 de ha de spatiu verde cat aveau la dispozitie bucures tenii in 1989, in 2004 au mai ramas 1.710 ha, iar pentru 2007 asociatia estimeaza o suprafata de 1.400-1.500 de ha.

Pentru mai multe informatii viziteaza Evenimentul Zilei

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri