Etiopia a plantat peste 350 de milioane de copaci într-o zi pentru a combate criza climatică

Peste 350 de milioane de copaci au fost plantați în Etiopia într-o singură zi. Proiectul face parte dintr-o inițiativă națională de plantare a 4 miliarde de copaci în cursul acestui sezon ploios.

Inițiativa are ca scop combaterea efectelor defrișărilor și a schimbărilor climatice în statul care este predispus la secetă. Conform ONU, doar 4% din suprafața Etiopiei era împădurită în anii 2000, față de 35% cu un deceniu înainte.

Fiecare cetățean este încurajat să planteze cel puțin 40 de puieți. Instituțiile publice au fost închise pentru a permite funcționarilor publici să participe la acțiune.

Ministerul etiopian al inovării și tehnologiei, Getahun Mekuria, a anunțat pe Twitter numărul copacilor plantați, care a ajuns luni seară la 353 de milioane.

Recordul mondial precedent pentru cei mai mulți copaci plantați într-o singură zi era de 66 de milioane, plantați în India în 2016 în 12 ore.

Campania națională țintește plantarea a 4 miliarde de copaci în timpul sezonului ploios, între lunile mai și octombrie.

Plantarea copacilor are beneficii semnificative pentru mediul înconjurător. Pe lângă abilitatea de a capta dioxidul de carbon în aer, copacii sunt esențiali în combaterea deșertificării și a degradării terenurilor, în special în țările aride. De asemenea, copacii susțin biodiversitatea, oferind habitat natural pentru numeroase specii, precum și resurse naturale pentru comunități.

Un studiu recent arăta că restaurarea suprafețelor forestiere degradate ar putea ajuta la captarea a două treimi din emisiile produse în urma activităților umane.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri