Educație cu drona: metoda inovatoare prin care elevii vor învăța despre sustenabilitate

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, în parteneriat cu Asociația Cartierul Creativ Carolina și Aspire Teachers, a lansat proiectul „Educație la Înălțime”.

Formatul inovator, testat anterior într-un proiect pilot, presupune organizarea unor lecții din zone spectaculoase de unde vor fi transmise LIVE inclusiv imagini filmate cu drona. Scopul este de a oferi acces tuturor elevilor la conținut educativ atractiv despre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

„De fiecare dată când vorbesc despre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, țin să scot în evidență importanța educației și a sănătății. În ultimul an s-a accentuat și mai mult nevoia de a ne apropia mai mult asupra acestor domenii. Atât orele clasice, cât și cele online pot fi mai interesante dacă se fac într-un mod inovator. Venim în sprijinul elevilor și profesorilor din toată țara care vor avea acces la lecții dinamice cu exemple practice astfel încât să învețe mai multe despre lumea din jurul lor, despre dezvoltare durabilă. Aceasta este motivul pentru care Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă s-a implicat pentru extinderea la nivel național al proiectului Educație la înălțime. Vom continua să susțină inițiative prin care să dezvoltăm cele mai bune instrumente pentru educația generațiilor viitoare”, a declarat László Borbély.

Lecțiile realizate vor include și activități nonformale, precum experimente, jocuri și sarcini interesante. Obiectivele proiectului lansat sunt:

  • familiarizarea elevilor cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod care pune în valoare competențe de secol 21, în special colaborarea și gândirea critică,
  • promovarea unor lecții interactive centrate pe elev, care folosesc cele mai noi tehnologii,
  • crearea unor lecții-model accesibile tuturor profesorilor din țară.

Cine poate participa

Lecțiile sunt realizate de către profesori și învățători dedicați din toate cele opt regiuni de dezvoltare economică a României, fiecare transmițând lecții din zona sa. Profesorii vor fi selectați din rețeaua Aspire Teachers, o comunitate de profesori excelenți, lideri în comunitățile lor, dedicați și adaptați noilor generații, dar și din alte rețele de profesori valoroși.

Profesorii-gazdă pot fi profesori cu elevi în clasele III-IV sau V-VII din orice școală din România care vor să primească în direct lecțiile transmise live.

Cele opt lecții vor fi realizate în perioada martie-iunie 2021, după un calendar clar al transmisiunilor. O clasă-gazdă are nevoie doar de un videoproiector, un laptop conectat la internet și multă curiozitate.

Prima lecție va fi transmisă pe 6 mai. Pentru a primi informațiile de conectare și pentru a rămâne la curent cu evoluția proiectului, un profesor sau un director de școală poate completa un scurt formular: http://bit.ly/3lf3aPN

Un exemplu de lecție este disponibil aici.

spot_img

Ultimele știri