Prevenire risipei alimentarea înseamnă în fapt prevenirea eliminării deșeurilor, a declarat, joi, Raul Pop, secretar de stat în, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul conferinței EAT SMART.
În momentul de față o fi foarte ieftin să cumperi alimente, pentru noi cei de aici. Într-un sat fără niciun angajator nu cred că e atât de ieftin, în schimb e aproape gratis să arunci. N-am nici un fel de problemă. Pot să arunc oricât”, a spus Raul Pop.
Acesta a explicat că cele două concepte, combaterea risipei alimentare și diminuarea cantităților eliminate trebuie să meargă mână-n mână. Acest lucru fiind posibil prin costuri și alocarea corectă a acestor costuri.
Prevenirea prin educație
Una dintre soluțiile de diminuare a risipei alimentare sugerate de secretarul de stat este cea de prevenire a fenomenului prin măsuri educative, care ar trebui să stea la baza oricărei stategii de prevenire.
Personal nu știu dacă există în școala primară o oră în care profesorul să le spună copiilor să cumpere și alimente care arată mai puțin standard”, a mai spus Raul Pop.