Drona care împrăștie insecte benefice pentru culturile agricole

În ziua de azi, dronele se găsesc peste tot – omoară, monitorizează, cartografiază și plantează. Mai nou, sunt folosite și pentru combaterea dăunătorilor. Michael Godfrey, un student în științe agricole de la Universitatea din Queensland, Australia, a dezvoltat un vehicul zburător care împrăștie niște insecte benefice, acarianul Californicus. Răspândirea insectelor printr-un câmp agricol, spune studentul, ajută la uciderea altor insecte nedorite, iar prin acest proces se economisesc atât bani cât și timp.

Michael Godfrey

„Ideea este de a folosi prădători naturali pentru combaterea dăunătorilor agricoli. Putem scădea, astfel, utilizarea chimicalelor, care nu doar că fac rău mediului, dar sunt și scumpe”, spune Godfrey.

Drona hexacopter cântărește 2.5 kilograme, cu tot cu baterii. Cară o cutie cu un motor mic, conectat la un dispozitiv care scoate gândacii. Godfrey a dezvoltat întâi conceptul ca un proiect pentru o bursă de vară. Pentru reprezentarea rutelor, el folosește un software-ul gratuit Mission Planner.

”Gândacii sunt depozitați în niște cilinidri mici, cu un mediu de vermiculită. Diseminarea lor deasupra unui câmp de cinci hectare, prin metode convenționale, ar dura extrem de mult. Drona poate să acopere un teren de asemenea dimensiuni în mai puțin de 15 minute”, explică Godfrey.

Godfrey face în prezent mai multe teste la o fermă de lângă campusul universității. El fixează o cameră cu infraroșu în partea de jos a dronei, ca să poată deosebi zonele deja tratate de cele netratate.

În cazul în care câmpurile tratate cu ajutorul dronei prezintă o creștere a biomasei culturii, Godfrey va ști că metoda sa funcționează.

Sursă: Fastcoexist.com

Sursă foto: Fastcoexist.com

 

Mai citește și:

VIDEO O dronă ar putea să planteze un miliard de copaci pe an

Plantațiile de bambus pot salva de la defrișare pădurile boreale și amazoniene

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri