Dragoș Anastasiu: „În zona deșeurilor ne trebuie curaj, să ieșim din zona populistă”

Pentru a aborda într-un mod cât mai eficient problema colectării și reciclarii deșeurilor, primarii trebuie să-și asume măsuri mai puțin populare și să ia în calcul să piardă voturi, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), Dr. Dragoș Anastasiu, la conferința „Managementul deșeurilor și reciclarea în România“.

„Se pot face lucruri cu curaj. În zona deșeurilor ne trebuie curaj, trebuie să ieșim din zona populistă și să încercăm, așa cum facem noi (AHK România – n.red.), să creăm conștiință, dar ea nu va fi suficientă. Va trebui ca primarii destoinici să-și asume măsuri care sunt mai puțin populare, care duc la un alt comportament al electoratului și, eventual, să ia în calcul să mai piardă niște voturi ca să salveze viitorul României printr-un mediu mai curat de care avem nevoie”, a spus Dragoș Anastasiu.

AHK România a organizat joi, 27 iunie 2019, la Hotel Intercontinental conferința cu tema Managementul Deșeurilor și Reciclarea în România. Evenimentul a marcat încheierea unui proiect de colaborare româno-germană pe care AHK România l-a desfășurat în perioada septembrie 2018 – februarie 2019 în colaborare cu Ministerul Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania.

Proiectul s-a adresat în primul rând autorităților publice locale din România, dar și companiilor românești și germane interesate să dezvolte relații bilaterale în domeniul infrastructurii de mediu. Scopul principal a fost acela de a facilita schimbul de experiență între specialiștii germani și români si de a contribui la îmbunătățirea situației actuale din România prin transfer de know-how și cunoștințe în domeniu.

În cadrul conferinței de la București au fost prezentate rezultatele workshop-urilor regionale desfășurate în perioada septembrie 2018-februarie 2019 la Iași, Cluj și Timișoara și s-a lansat broșura 15+1 propuneri pentru o colectare și un management al deșeurilor modern, eficient și sustenabil care sintetizează dezbaterile, ideile și propunerile specialiștilor prezenți la cele trei workshopuri mai sus amintite.

Au participat 160 de reprezentați ai companiilor din domeniu, ai autorităților publice, precum consilii locale și județene, asociații de dezvoltare intercomunitară, agenții de protecția mediului dar și reprezentați ai mediului academic cu preocupări în zona de economie circulară.

Evenimentul a avut ca punct central prezentarea exemplelor de bune practici din Germania și România, principalul obiectiv fiind susținerea transformării României într-o economie circulară viabilă, prin informații specifice, consultanță și contacte germane din domeniul tehnologiilor și serviciilor de mediu.

spot_img

Ultimele știri