A doua etapa a Programului ISPA Resita

La Resita a fost demarata luni celei de-a doua etapa a investitiei in valoare totala de 52 de milioane de euro, derulata prin Programul ISPA, care priveste reabilitarea sistemului de apa si canalizare in Caras-Severin. Aceasta cea de-a doua etapa inseamna o investitie de 11 milioane de euro, pentru imbunatatirea sistemelor de alimentare cu apa potabila, de canalizare si de epurare a apelor uzate in municipiul Caransebes si celelalte sase orase din judet.

Daca in Resita, lucrarile de reabilitare a retelelor de apa potabila si canalizare au inceput in urma cu o luna, acum a venit si randul celorlalte localitati urbane din Caras-Severin. Scopul investitiei este de crestere a calitatii apei potabile, a scaderii pierderilor din sistem, a crearii unui mediu curat si, implicit, a unei vieti mai sanatoase pentru locuitorii judetului. Lucrarile de constructie urmeaza a fi finalizate pana la jumatatea anului 2010, timp in care se vor crea o serie de neplaceri pentru populatia din aceste zone, cum ar fi intreruperi temporare in distributia apei potabile sau in desfasurarea circulatiei.

Demararea Programului ISPA in judetul Caras-Severin reprezinta cea mai mare investitie de pana acum, iar necesitatea derularii proiectului a fost motivata de reteaua de apa invechita, ocazie cu care aceasta va fi nu doar reabilitata, ci si extinsa. De lucrarile de reabilitare si extindere a retelelor de apa potabila vor beneficia locuitorii din municipiul Caransebes si in orasele Anina, Baile Herculane, Bocsa, Moldova Noua, Oravita si Otelu Rosu.

Acestea constau in reabilitarea a 47 de kilometri de conducte, 265 de camine de vane, 40 de jonctiuni, instalarea a 347 de hidranti si a 7.100 de contoare in cele sapte localitati, renovare-captare a 10 puturi, precum si in reabilitarea a 1,5 kilomertri de aductiune in Moldova Noua. Firma de consultanta in ceea ce priveste proiectul este Louis Berger SAS din Franta, iar constructorul lucrarilor, firma Ludwig Pheiffer din Germania.

spot_img

Ultimele știri