Direcţia Silvică Bihor a regenerat, între 15 martie – 15 aprilie, peste 379 de hectare de suprafeţe din fondul forestier naţional, în cadrul campaniei Luna Pădurii. Din suprafața aceasta, 272 hectare sunt regenerări naturale şi 107 hectare împăduriri/reîmpăduriri, programul fiind realizat în proporţie de 73%.
„În fond forestier proprietate publică a statului s-au regenerat peste 280 ha din care 200 ha regenerări naturale şi 80 ha împăduriri. De asemenea pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori s-au executat completări pe o suprafaţă de 54,31 ha. Până în acest moment au fost plantaţi în fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Bihor peste 800 de mii puieţi forestieri. Campania de împădurire este încă în desfăşurare în zonele montane, unde mai sunt de plantat peste 90 ha. Pentru o parte dintre acestea, 76 ha, sunt înaintate documentaţiile la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor în vederea obţinerii finanţării din surse europene, PNRR”, informează Direcţia Silvică Bihor.
Direcţia Silvică Bihor a desfăşurat, în ultima lună, mai multe acţiuni dedicate naturii, în general şi pădurii, în special.
Deschiderea Lunii Plantării Arborilor a avut loc în şantierul de împădurire din u.a. 23 C, UP VI Hidişel din cadrul Ocolului Silvic Oradea ocazie cu care a avut loc o amplă acţiune de plantare cu voluntari din cadrul instituţiilor din Oradea, elevi de la şcolile bihorene precum şi voluntari de la societăţi comerciale. Acţiunea la care au participat peste 500 de persoane a fost organizată în parteneriat de către Instituţia Prefectului Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Direcţia Silvică Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group Bihor.
Direcţia Silvică Bihor a sărbătorit, în 21 martie, „Ziua Internaţională a Pădurii” printr-o acţiune de plantare de puieţi forestieri desfăşurată în cadrul proiectului „Pădurea Erasmus Horea”, iniţiat de cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Horea” Marghita. Au participat în jur de 200 de elevi şi cadre didactice din liceu, reprezentanţi ai ISU Marghita, reprezentanţi ai unor instituţii bancare cu filiale în Marghita şi alte societăţi comerciale din oraş.
Tot în cadrul Lunii Plantării Arborilor au avut loc acţiuni de ecologizare, de curăţenie în fond forestier, pe liziere; revizuire şi instalare de panouri de propagandă silvică, curăţare şi amenajare izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice din fond forestier etc.