Deseurile rezultate din demolari trebuie declarate la primarie

Deseurile provenite din daramarea unui perete de casa sau chiar a casei in sine nu vor mai fi depozitate langa ghena de gunoi sau lasate in strada. Cei care intentioneaza sa demoleze un perete al casei sau chiar o cladire trebuie sa declare deseurile rezultate la primarie si sa astepte angajatii Agentiei de Mediu sa le cantareasca si sa le ia, informeaza Antena 3.

Anuntul referitor la acest proiect normativ ce urmeaza sa fie aprobat intr-o sedinta de Guvern viitoare, a fost facut joi de Ministrul Mediului Atilla Korodi. Persoanele care au in plan astfel de lucrari trebuie sa anunte primaria, apoi sa completeze un formular pe baza caruia angajatii primariei vor anunta firma de salubrizare care actioneaza pe teritoriul pe care se face lucrarea. Aceasta firma va veni sa preia deseurile, sa le cantareasca si sa le treaca intr-un registru special.

Intreaga procedura nu se termina, insa, aici. Dupa ce molozul a fost luat, proprietarul trebuie sa se duca la Agentia Regionala pentru Mediu pentru a-l declara. "Vom veni cu o hotarare de guvern care pleaca de la simplul fapt de demolare a unei cladiri si care trebuie sa aiba o aproximare a deseurilor rezultate in urma demolarii constructiei. Cantitatea de deseuri va fi anuntata la Agentia de Protectia Mediului si va exista un flux de urmarire a molozului pentru a ajunge la depozite conforme de deseuri industriale", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Ministrul spera ca in fiecare oras mare din Romania sa se investeasca in ridicarea unor depozite pentru deseurile provenite din constructii. "Sper ca viitorul Guvern sa mearga mai departe si sa decida ca, la nivel national, o parte importanta din deseurile din constructii sa fie utilizata ca material de baza in constructii de infrastructura”, a adaugat ministrul.

O astfel de reglementare referitoare la deseurile provenite din demolari este necesara in conditiile in care constructiile de parcuri imobiliare au luat amploare.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri