A demarat campania "Impadurim Romania"

Campania de toamna "Impadurim Romania", derulata de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), a inceput sambata, urmand sa fie plantati, in noiembrie, 26 de milioane de puieti in 18 judete si in Capitala, pe o suprafata de 2.590 de hectare.

Plantarile incep sambata in judetele Dambovita, Olt, Dolj, Gorj si Iasi, potrivit surselor citate.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a participat la plantarea din comuna damboviteana Sotanga – o zona considerata extrem de vulnerabila, din cauza celor 100 de hectare de terenuri degradate.

Impaduriri pe 2.600 hectare

Campania va ajunge duminica la Bucuresti, unde plantarea va avea loc in parcul Universitatii Politehnica.
Celelalte judete unde vor fi plantati puieti sunt Alba, Brasov, Bihor, Covasna, Harghita, Satu Mare, Vaslui, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Mehedinti si Teleorman.

Prin actiunea "Impadurim Romania!", care se va desfasura pe tot parcursul lunii noiembrie, va fi impadurita o suprafata totala de aproximativ 2.590 de hectare, cu aproximativ 1.000 de hectare mai mult fata de media anilor anteriori, in cadrul campaniilor similare de toamna, potrivit secretarului de stat Mugur Cozmanciuc.

"Ceea ce ne dorim de la aceasta campanie este ca aceste plantari sa fie facute profesionist, si de aceea am implicat foarte mult personalul silvic, iar in locurile unde avem voluntari din comunitate sau studenti care vor sa se alature campaniei, acestia sunt instruiti de catre personalul silvic. Impaduriri se vor face cam in toata tara, insa in special in Dolj si in zonele de campie, deoarece acolo este recomandat sa se impadureasca in aceasta perioada a anului si cu atat mai mult cu cat vorbim despre seceta din acest an" , a declarat Mugur Cozmanciuc.

Defrisari cu complicitatea autoritatilor

Campania "impadurim Romania!" este derulata de MMP prin intermediul structurilor din subordine – Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Administratia Fondului de Mediu si Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si Vanatoare.

"Padurile sunt una dintre mandriile Romaniei, iar in ultimii ani am fost martorii disparitiei lor treptate, prada taierilor ilegale, adesea cu complicitatea autoritatilor. Prin acest fenomen, nu numai ca Romania a pierdut din puterea plamanului sau verde, dar au fost posibile si catastrofele ce au lovit atatea comunitati: seceta, inundatiile, alunecarile de teren sunt si efecte ale distrugerii zonelor impadurite", a declarat ministrul Rovana Plumb.

Gabriel Botezatu

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri