Cum și unde puteţi recicla instalațiile de brad arse

Poate fi frustrant să descoperi că luminile de Crăciun nu mai funcționează, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ajungă la coșul de gunoi, mai ales că în fiecare an mii de instalații cu beculețe pentru brad devin deșeuri care poluează mediul.

Asociaţia Recolamp a lansat o campanie prin doresc să încurajeze colectarea selectivă a instalaţiilor de brad. Mai mult, cei care vor face acest lucru până pe data de 16 decembrie pot câştiga unul dintre cei trei brazi în ghiveci puşi la bătaie de către Recolamp.

Iată ce ai de făcut:

  1. Descarcă aplicația ColțVerde și află care este cel mai apropiat punct de colectare selectivă
  2. Vino cu deșeurile la punctele de colectare și imortalizează momentul într-un video, poză sau orice altă modalitate creativă princare poţi demonstra că deșeurile au ajuns la locul lor,
  3. Trimite dovada pe pagina de Facebook a asociaţiei, ca mesaj
  4. Câștigă bradul în ghiveci!

Pe data de 17 decembrie asociaţia va anunţa câștigătorii.

Bineînţeles, este recomandat să reciclezi becurile arse pe tot parcursul anului. De altfel, aplicația ColțVerde pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp, alături de secțiuni dedicate informării asupra deșeurilor periculoase și detalii despre campaniile active derulate de Recolamp destinate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din industrie.

Din 2007, Asociația Recolamp și-a dezvoltat o rețea națională de peste 13.800 de puncte de colectare de deșeuri din echipamente de iluminat (becuri economice, tuburi fluorescente, becuri cu LED, corpuri de iluminat), dintre care 2.000 dedicate consumatorilor casnici.

În 2019, Asociația Recolamp a colectat și tratat peste 1.750 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat, în creștere cu aproximativ 40% față de anul 2018. Previziunile sunt că până la final de an, Recolamp își va depăși țintele de colectare și pentru 2019.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri