Eco-Rom Ambalaje a reciclat anul trecut 54.126 tone de deșeuri de ambalaje generate în gospodăriile populației, cu 55% mai mult decât anul anterior.
Investițiile industriei au determinat extinderea hărții naționale de colectare separată a deșeurilor de ambalaje: de la 464 de localități în 2013, la 527 de localități la finalul anului 2014. În prezent, aproximativ 50% din populația României – circa 9.4 milioane de români – pot colecta separat deșeurile de ambalaje prin serviciul dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu autoritățile locale și operatorii de salubritate desemnați.
Cantitățile de ambalaje reciclate de la populație sunt doar o parte din totalul realizat de Eco-Rom Ambalaje. În anul 2014, organizația a susținut reciclarea a 376.094 tone de deșeuri de ambalaje provenind atât din gospodării, cât și din sectoarele comerciale și industriale. Această cantitate reprezintă 60% din totalul ambalajelor puse pe piață de companiile membre, respectiv 623.860 tone.
Membrii Eco-Rom Ambalaje susțin 62% din reciclarea ambalajelor în România
Producătorii și importatorii de bunuri ambalate care sunt membri Eco-Rom Ambalaje susțin 62% din reciclarea ambalajelor în România. La finalul anului 2014, portofoliul de clienți al Eco-Rom Ambalaje se ridica la 3.056 de companii, în creștere cu 7% față de anul 2013. Aceste companii au investit, prin Eco-Rom Ambalaje, în infrastructura de colectare separată și în campanii de informare și programe educaționale despre importanța reciclării deșeurilor de ambalaje cu 52% mai mult decât minimul impus legal.
Puteți citi și:
Primele trei orașe din România la colectare selectivă
Doar jumătate dintre români se preocupă de colectarea selectivă, comparativ cu 90% dintre europeni