Criza alimentară combătută prin susținerea fermelor familiale

Susținerea fermelor de familie și a fermelor mici este soluția cea mai bună pentru a combate criza alimentară, a declarat, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la închiderea celei de-a 29-a ediție a Conferinței Regionale pentru Europa (ERC) a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Ca și o concluzie devine evident că susținerea fermelor de familie și a fermelor mici este soluția cea mai bună pentru a combate criza alimentară. Vreau să vă spun, ca și observație generală, că în perioada 2001 — 2007 Organizația Națiunilor Unite a derulat 10 programe de asistență tehnică cu caracter național și regional în valoarea absolută de peste 4,25 de milioane de dolari americani. În perioada 2010—2011, s-au derulat în România proiecte de asistență tehnică în valoare absolută de 2,65 milioane de dolari. Iată că România a fost o perioadă îndelungată unul dintre beneficiarii acestor programe și finanțărilor pe care alte state membre le-au plătit ca și cotizație la Organizația Națiunilor Unite”, a spus Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Ministrul Agriculturii a declarat că din anul 2007 România a reușit să sprijine 60.000 de gospodării pentru a intra în această categorie, a fermelor de familie.

Ne propunem ca prin PNDR 2014-2020 să sprijinim în continuare, ca prioritate, acest concept de ferme de familie și, credem noi, prin sumele pe care le-am alocat, cel puțin 80.000 de gospodării vor beneficia de finanțări europene, de sprijin prin politici care pot reieși și în urma unor astfel de conferințe la care am participat în aceste zile”, a subliniat Daniel Constantin.

De asemenea, ministrul Agriculturii a precizat că trebuie cu toții să conștientizăm că oamenii trebuie să învețe să cumpere fix cât consumă.

spot_img

Ultimele știri