Cooperativa de Energie intră pe piața de furnizori

Cooperativa de Energie a finalizat recent achiziția firmei Apuron Energy și astfel intră direct pe piață, ca primul furnizor cooperatist din România, de energie 100% verde, cu certificate de origine.

Banii pentru achiziția furnizorului Apuron Energy au venit sub formă de împrumut de la membrii cooperativei si de la Som Energia, cea mai mare cooperativă de energie verde din Spania. La finalul perioadei de creditare, Cooperativa de Energie va înapoia sumele primite cu dobândă. Astfel, membrii care au acordat un împrumut pe o perioadă de un an vor primi o dobanda de 3,7% pe an, iar cei care  au acordat un împrumut pentru o perioadă de cinci ani vor primi 5,2% pe an.

„Suntem mândri că am reușit să intrăm pe piață prin ajutorul comunității, care a răspuns pozitiv apelului nostru de a strânge suma necesară achiziției firmei de furnizare. Pe lângă ofertele comerciale în zona de furnizare, ne dorim să lansăm cât mai repede alte proiecte de investiții în câmpuri de panouri fotovoltaice, pentru a deveni și producători de energie verde. Obiectivul nostru principal este să facilităm și în țara noastră tranziția energetică către o piață acoperită 100% cu energie din surse regenerabile, în care cetățenii să joace un rol activ”, a transmis Victor Iancu, Președintele Cooperativei de Energie.

Cooperativa de Energie este primul furnizor cooperatist din România de energie 100% verde, certificată, la un preț corect, fără taxe ascunse și cu un customer-service de calitate. Este prima comunitate de energie din România deținută direct de cetățeni, care participă împreună la tranziția energetică către energie regenerabilă și democrație energetică. Membrii cooperatori (viitorii clienți de energie) au putere de vot egală, indiferent de aportul la capitalul social (1 membru, 1 vot) și au acces transparent la toate informațiile despre business.

„Așa cum multă lume este atentă ce consumă, ce fel de mâncare, și se uită la etichetele din supermarket, așa poate e important să fim și un pic mai conștienți de ce tip de energie consumăm acasă sau la serviciu. Asta face Cooperativa, pune la dispoziția oamenilor obișnuiți un instrument prin care poate să facă o schimbare”, a spus Dinu Drog, unul dintre membrii fondatori.

Jurnalista Teodora Ghenciu a ales să se număre printre investitori ca să-și diminueze amprenta de carbon și să contribuie la încetinirea procesului de încălzire globală.

„Când am început să devin conștientă de impactul stilului meu de viață asupra mediului era deja prea târziu ca să mă mai axez pe ce era mai important de fapt, sursa de lumină și de încălzire pentru casă. Nu mai puteam să îmi pun panouri solare, nu mai puteam să îmi produc eu însămi energia și mi-a părut foarte rău. Când am aflat însă de Cooperativa de Energie și de promisiunea lor că îmi vor livra doar energie curată la priză, chiar dacă nu am panouri și că este suficient să îmi mut contractul de lumina la ei, am început din nou să am speranță”, a povestit Teodora.

În luna iunie vor fi lansate ofertele comerciale pentru persoanele fizice, juridice, cât și pentru prosumatorii care vor dori să-și mute contractele de electricitate de la furnizorul actual la cooperativă. Iar în viitor vor urma proiecte de investiții prin care Cooperativa va dezvolta capacități proprii de  producție de energie verde.

spot_img

Ultimele știri