Conopida se intoarce cu eticheta verde

In ultimii 10 ani productia de conopida din Marea Britanie a scazut cu aproape o treime pe masura ce consumatorii s-au orientat spre legume mai “la moda” din lume, informeaza Earth Telegraph.

Fermierii riposteaza cu o campanie de repunere a conopidei in locul care i se cuvine in bucataria britanica. Conopida creste pe toata durata unui an in Marea Britanie, astfel ca este o sursa constanta de hrana locala, sustine Asociatia Cultivatorilor de Varza (BGA).

Membrii organizatiei profita de trendul curent impus de campaniile bucatarilor celebri precum Jamie Oliver de a convinge oamenii sa manance mancare mai putin procesata si mai multe fructe si legume. In plus, conopida se potriveste atat in retete traditionale, cat si in unele moderne.

Desi leguma nu este foarte bogata in vitamina C, este o sursa buna de vitamine si fibre. Totodata, este o alternativa gastronomica ieftina.

“Britanii par sa nu mai iubeasca conopoda de 10 ani incoace, iar vanzarile au scazut constant. Vrem sa incurajam oamenii sa redescopere aceasta legume sanatoasa si sa oprim declinul ei”, a declarat Phillip Effingham, presedintele BGA.

spot_img

Ultimele știri