Concurs de educatie ecologica, castigat de o scoala din sectorul 3

Scoala nr. 149 din sectorul 3 al Capitalei a castigat locul 1 in prima etapa a concursului "Verdis", o campanie de educatie ecologica, realizata printr-un program de educare, informare si actiune in scoli, in mai multe orase mari din Romania, informeaza Agerpres.

Proiectul s-a bucurat de participarea a 20 de scoli din Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Galati. Campania este organizata in parteneriat de Asociatia Ecotic si de Asociatia MaiMultVerde, in perioada ianuarie-iunie 2009.

In prima etapa a proiectului, in perioada ianuarie-martie, cele 20 de scoli au intrat intr-o competitie de colectare selectiva si de reciclare a deseurilor. Elevii au strans deseuri de echipamente electrice si electronice in containere puse special la dispozitie de Asociatia Ecotic, care s-a ocupat si de preluarea acestora. In plus, elevii din scolile participante au strans in aceasta perioada si deseuri de plastic si hartie. Organizatorii "Verdis" au desemnat cate o scoala din fiecare oras participant drept castigatoare, in functie de cantitatea de deseuri colectata.

"Recompensa pentru castigatorii primei etape a proiectului a fost o sponsorizare de cate 1.000 de euro, materializata in bunuri electrice si electronice, pentru fiecare din scolile finaliste", a precizat Tinca Guran, coordonatorul programului "Verdis" din Scoala nr.149. Ea a adaugat ca la reusita acestui proiect a contribuit si echipa de cadre didactice – Camelia Edu, Irina Stefan, Domnica Boboc, Alexandra Chitac, Stefania Brinaru si Elena Chiriacov – care, ”cu multa munca, daruire si efort, au reusit sa mobilizeze elevii si sa realizeze o informare cat mai buna la nivelul scolii".

In opinia Florentinei Enea, directorul Scolii nr. 149, "copiii trebuie invatati, dincolo de programa scolara, sa protejeze mediul, aducand un cat de mic aport an aceasta directie". "Pentru viata noastra, a tuturor locuitorilor acestei planete, pentru viitorul nostru si al copiilor nostri, atitudinea fata de mediu are un rol covarsitor de important, iar noi, educatorii si societatea insasi, trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ca natura, sursa de viata, sa fie ocrotita", a subliniat Florentina Enea.

In cea de-a doua etapa, in perioada aprilie-mai 2009, cele cinci scoli participa la un nou concurs. Pe langa colectarea selectiva, elevii vor organiza actiuni de curatenie si plantare de copaci, precum si de informare si responsabilizare a populatiei. "A sosit momentul sa ne dam seama ca fiecare dintre noi poate avea o contributie directa la protejarea mediului. Incalzirea globala, efectul de sera, diminuarea resurselor sunt fenomene ale caror efecte la resimtim direct", sustin initiatorii proiectului.

Foto: www.maimultverde.ro

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri