Codru este primul festival din județul Timiș dedicat protecției naturii. Acesta va avea loc între 23 și 25 august în pădurea Bistra, iar intrarea se va face pe bază de donație, banii fiind utilizați pentru a planta arbori.
Festivalul organizat de Asociația Pădurea Bistra, în parteneriat cu primăriile Moșnița Nouă, Bucovăț, Timișoara, Ghiorda și Recaș, are ca scop promovarea și protejarea pădurii Bistra, care se întinde pe o suprafață de peste 200 de hectare, precum și creșterea conștientizării față de importanța pădurii și problemele de mediu.
Pădurea se află în partea central-nordică a județului Timiș și este alcătuită preponderent din stejari, unii dintre ei având vârste de peste 100 de ani. Aproximativ 19 hectare fac parte dintr-o arie naturală protejată de interes național. În ultimii șapte ani nu au mai fost făcute extrageri de lemn din pădure.
Cu această ocazie vor fi sărbătoriți 50 de ani de la Woodstock Festival, celebrându-se „încercarea predecesorilor noștri de a schimba lumea prin pace, dragoste și artă.”
Intrarea se face pe bază de donație, iar banii vor fi utilizați pentru a planta arbori și a ecologiza pădurea, susținând și îmbogățind astfel arealul pădurii Bistra. Ținta este de 6000 de arbori, care vor fi plantați într-o acțiune publică în toamna acestui an. Participanții le pot pune un nume arborilor adoptați, iar în cadrul sesiunii de plantare va fi publicată o hartă digitală online, unde aceștia pot fi identificați.
În cadrul festivalului Codru vor fi 3 scene de muzică, precum și diferite zone de activități, unde vor avea loc spectacole de teatru și circ, workshopuri pentru adulți, prezentări pe teme artistice și ecologice, activități sportive, o zonă de healing și una de etno-fusion, care aduce împreună folclorul și arta modernă. Va exista și o zonă dedicată celor mici, unde vor putea participa la ateliere de creație din diverse domenii, întreceri sportive și alte jocuri organizate.
Biletele se pot achiziționa pe site-ul Codru Festival. O invitație pe două zile echivalează cu 4 arbori adoptați.