Clubul Fermierilor Români a lansat programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”

ONG-ul Clubul Fermierilor Români a lansat programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, cu scopul de a-i pregăti pe tineri astfel încât să asigure viitorul afacerilor agricole româneşti.

Tinerii înscriși în program sunt copii de fermieri, membri în Clubul Fermierilor Români. Aceştia vor fi pregătiţi pentru a participa activ la reprezentarea profesională a intereselor agriculturii românești în structurile administrației publice din România și de la Bruxelles, pentru a asigura continuitatea afacerilor în agricultură și creșterea implicării acestora în proiecte de responsabilitate socială.

“Programul Tineri Lideri pentru Agricultură vine ca o soluție la principala provocare atât pentru agricultura românească, cât și pentru cea europeană: îmbătrânirea populației active și interesul tot mai scăzut al tinerilor față de activitățile agricole, care determină o tot mai mare incertitudine în ceea ce privește succesiunea afacerilor”, spune Florian Ciolacu, Director Executiv, Clubul Fermierilor Români..

ONG-ul spune că programul pregătește noua generație de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, reprezentare în domeniul public și implicare pe zona de responsabilitate socială, pentru a crește competitivitatea în acest domeniu și pentru a asigurara succesiunea afacerilor fermierilor din România.

Programul este structurat pe trei module, astfel:

1. Iniţiere: cursuri de pregătire în următoarele domenii: comunicare și vorbire în public, diplomație și protocol, tehnici de negociere, leadership, administrarea afacerilor, management și vânzări, managementul timpului și simulare de business.

2. Aprofundare: cursuri pentru aspecte legislative – juridice concrete importante pentru agricultură; aspecte fiscale; marketing și comunicare pentru afaceri.

3. Consolidare, care va consta în:

  • Stagii de internship la Bruxelles: ComAgri din Parlamentul European, Reprezentanța României la Comisia Europeană;
  • Stagii de internship în România la instituțiile responsabile din agricultură: MADR, APIA, AFIR, ComAgri din Parlamentul României;
  • Stagii de practică la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole;
  • Perioada: stagiile în aceste instituții se vor derula pe tot parcursul programului.

De asemenea, programul are misiunea de a promova integrarea noilor tehnologii în practicile agricole și de a asigura buna reprezentare a intereselor agriculturii românești la nivel național și al Uniunii Europene.

Programul dezvoltă totodată inițiative pentru creșterea implicării afacerilor din agricultură în proiecte de responsabilitate socială care susțin dezvoltarea comunității agricole.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociație non-profit și neguvernamentală a fermierilor din România.

Membrii asociației sunt fermieri performanți care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și bunele practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii adăugate create în acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare și elaborare a reglementărilor europene și naționale în domeniul agricol, cu scopul de a crește performanța fermierilor din România.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri