O parte vacile clonate pentru dezvoltarea productiei alimentare din SUA au fost „create” din celule provenite de la animale moarte, dezvaluie una dintre cele mai mari companii americane din domeniu, anunta BBC News.
Ratiunea care a stat la baza acestei decizii a fost folosirea celor mai bune animale de pentru clonare, iar, potrivit fermierilor, carnea acestora trebuie sa fie foarte bine analizata in prealabil.
De aceea, in SUA exista multe vite clonate care au rezultat din celulele altora sacrificate, tehnica ce nu garanteaza automat succesul.
Potrivit lui Brady Hicks, de la compania de clonare JR Simplot, din Idaho, organizatia sa se afla printre multe care au avut succes folosind aceasta tehnica.
„Scopul nostru este sa descoperim care este animalul din care a rezultat cea mai buna carne si, odata ce il avem, vrem sa il reproducem”, a declarat unul dintre detinatorii companiei, Scott Simplot.
Potrivit acestuia, compania identifica mai intai cadavrele care au anumite caracteristici si apoi, prin clonare, animalele sunt replicate.
Sorina Covrig
Foto: bbc.co.uk