Pe parcursul a două luni de desfășurare a competiției de idei care pot schimba în bine viitorul copiilor, platforma Philips „Idei de viitor” – www.ideideviitor.ro – a avut peste 1.000 de idei înscrise și a înregistrat peste 100.000 de vizitatori. În prezent, juriul format din specialiști în medicină, mediu, arhitectură și protecție socială a desemnat ideile finaliste pentru fiecare temă în parte, urmând ca oamenii să se implice mai departe, să voteze cele mai bune trei idei câștigătoare care vor fi implementate de Philips România printr-o investiție totală de 100.000 de euro.
Rezultatele pe care le-am obținut ne reconfirmă faptul că familia are un rol foarte important pentru români, iar preocuparea acestora pentru sănătatea și viitorul copiilor este o prioritate. Interesul și implicarea celor peste 100.000 de oameni care au accesat platforma noastră ne dau încredere că misiunea Philips de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovație este oportună și cu un pas mai aproape de a fi realizată. Încurajăm în continuare participarea a căt mai multor oameni care să vină alături de noi și să voteze ideile care îi inspiră, idei pe care noi, Philips, le vom implementa pentru viitorul copiilor din România”, a afirmat Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est.
Fiecare dintre cele trei teme principale are trei idei finaliste selectate de juriu, din care oamenii pot vota ideea favorită, care va schimba în bine viața copiilor din România.
Astfel, tema Perioada de sarcină are trei idei finaliste: Curs prenatal de nutriție a copilului, care propune cursuri de informare pentru viitoarele mămici privind alimentația în timpul perioadei de sarcină; școala mamei, prin care viitoarele mămici participă la cursuri gratuite, specializate pentru educația privind sarcina și nașterea; Pachet Start în viață pentru bebeluși prin care viitoarele mame care au efectuat toate examenele obligatorii de monitorizare a sarcinii vor primi fiecare un set de produse necesare pentru îngrijirea bebelușului în primii pași în viață.
Pentru tema Start sănătos în viață au fost selectate următoarele idei: Bancă pentru depozitarea laptelui de mamă, o inovație în acest moment pentru România, care nu dispune de nicio bancă pentru depozitarea laptelui de mamă; Consultant în alăptare în fiecare maternitate, de care pot beneficia cât mai multe viitoare mămici, pentru o informare corectă despre importanța alăptării; Campanie de informare pentru alăptarea la sân, la nivel național.
Tema Recreere prin lumină are următoarele idei finaliste: Parcuri luminate din anvelope uzate, o idee inovativă care propune crearea unor spații de joacă construite din anvelope uzate, în comunitățile din România slab dezvoltate; Jocul copilăriei, care presupune desene pe panouri interactive, o alternativă la desenele pe asfalt; Terenuri sportive din lumina, realizate în cadrul școlilor.
Ideile pot fi vizionate în detaliu și pot fi votate până la finalul lunii august pe platforma online www.ideideviitor.ro , în secțiunea Votează.
Până la finalul anului în curs, cele trei idei câștigătoare vor deveni realitate, fiind implementate de Philips România printr-o finanțare în valoare totală de 100.000 de euro.