Cel mai mare parc eolian offshore din lume a fost finalizat. Se află în Marea Nordului și poate alimenta 1 milion de locuințe

Hornsea 1, cel mai mare parc eolian offshore din lume a fost finalizat după ce ultima dintre cele 174 de turbine a fost instalată pe 3 octombrie în Marea Nordului, a anunţat compania daneză Orsted.

Foto: Orsted / Facebook

Fiecare turbină are 190 de metri deasupra nivelului mării și cu cele trei lame lungi de 75 m, o singură turbină eoliană de 7 MW va putea alimenta o casă din Marea Britanie timp de peste o zi cu doar o rotație.

Puterea instalată a parcului este de 1,2 GW, aproape dublu faţă de Walney Extension, actualul cel mai mare parc eolian offshore.

Parte a unui ansamblu impresionant desfăşurat pe 407 km2 din Marea Nordului, la mai mult de 120 km de coasta Yorkshire, cele 174 de turbine formează cel mai mare parc eolian offshore din lume.

„Piatra de hotar reprezentată de ultima turbină instalată la numai nouă luni de la instalarea primei este doar o mică parte a acestui proiect care doboară recorduri mondiale. Hornsea 1 a deschis cu adevărat calea pentru următoarea generație de parcuri eoliene offshore”, a declarat Duncan Clark, directorul principal al programului pentru Hornsea 1.

Proiectul de energie eoliană va trece printr-o perioadă de punere în funcțiune și va fi inaugurat oficial în 2020 ca cel mai mare parc eolian din lume.

Există încă două faze suplimentare planificate (Hornsea 2 și Hornsea 3). Construcția Hornsea 2 este deja în curs și va putea alimenta aproximativ 1,6 milioane de locuințe. Hornsea 3 va avea puterea de alimenta 2 milioane de case.

Europa este un jucător important în sectorul energiei eoliene offshore cu peste 4.000 de turbine eoliene offshore instalate în 11 ţări, potrivit datelor furnizate de organizaţia de profil WindEurope.

Numai puţin de 13 noi parcuri eoliene offshore au fost finalizate în 2017, inclusiv primul parc eolian offshore plutitor de pe planetă. Marea Britanie avea în 2017 capacităţi instalate de 1,7 Gigavaţi de energie eoliană offshore iar Germania avea capacităţi de 1,3 Gigavaţi. 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri