Câteva moduri prin care investitorii pot salva planeta și să facă bani în acelaşi timp

Mai multe dovezi indică influența în creștere a schimbărilor climatice și o zonă este sigur că va fi afectată: marile afaceri. Vestea bună pentru investitori este că există un număr din ce în ce mai mare de modalități de a investi banii, ținând cont de preocupările legate de climă.

Ca dovadă, stă dosarul de faliment al PG & E, compania de utilități din California, depus în urma incendiilor care au devastat statul ameican în ultimii doi ani.

Compania este acuzată că echipamentul său a contribuit la aceste dezastre. Dar un alt factor – climatul mai cald și terenul uscat din California și împrejurimi – au contribuit, de asemenea, la această problemă.

„Orice utilitate din aceste regiuni poate fi amenințată de incendii, deoarece acestea au o tonă de infrastructură răspândită într-un peisaj foarte predispus la incendii”, a declarat Julie Gorte, vicepreședinte senior pentru investiții durabile la Impax Asset Management și Pax World Funds.

Vestea bună pentru investitorii individuali este că există modalități de a investi în proiecte verzi și de a face un profit.

În 2018, managerii de bani aveau 3 miliarde de dolari în activele investite în schimbările climatice și factorii de carbon, conform SIF-ului american: Forumul pentru investiții durabile și responsabile.

„Vedem semnale că clima se schimbă în moduri care nu ne plac și care ne afectează pe noi, acum, nu generația următoare”, a spus Meg Voorhes, director de cercetare la US SIF.

Potrivit CNBC, specialiștii spun că există modalități prin care oricine dorește să facă investiții le pot face cu companiile și fondurile care fac din mediu o prioritate. Iată ce sfaturi dau specialiștii dacă aveți în vedere o investiție:

De unde începi
Există o serie de fonduri mutuale de capitaluri proprii și de obligațiuni, dar și fonduri tranzacționate la bursă care au fost create având în vedere conservarea mediului înconjurător.

US SIF oferă o listă a fondurilor membrilor săi pe site-ul său web, unde puteți urmări performanța acestora și puteți obține detalii despre modul în care strategiile lor abordează problemele climatice.

Înainte de a adăuga noi fonduri în portofoliu, ar trebui să aruncați o privire mai întâi la ceea ce dețineți deja, a declarat Lily Trager, directorul investiției impactului la Morgan Stanley Wealth Management.

Apoi, începeți să vă gândiți la modul în care puteți ajusta în mod realist portofoliul dumneavoastră, menținând în același timp obiectivele investiționale în minte. Asta înseamnă să țineți cont de riscul pe care doriți să vi-l asumați, orizontul de timp pentru investițiile dumneavoastră, cerințele minime de investiții și eventuale implicații fiscale, a spus Trager.

Cercetați piața
Înainte de a vă plasa banii într-un fond de investiții, dar și pe durata investiției, veți dori să vedeți dacă administratorii de investiții își îndeplinesc promisiunile de a ține cont de schimbările climatice.

Citiți tehnicile de analiză și de selecție ale fondului. De asemenea, puteți investiga politicile de vot ale fondului și modul în care conducerea a votat în ultimele sale alegeri.

De asemenea, monitorizați companiile individuale din portofoliul dumneavoastră, pentru a vedea ce, și dacă raportează despre schimbările climatice, a sugerat Gorte. Un loc bun pentru a începe este Formularul 10-K al companiei, pe care îl depun la SEC, pentru a vedea ce se referă la schimbările climatice, dacă acestea sunt incluse.

Dincolo de aceasta, o companie poate să fi depus un raport de sustenabilitate sau ceea ce este cunoscut sub numele de
Task Force on Climate-related Financial Disclosure sau TCFD. Aceste rapoarte, care au fost create pentru prima oară acum câțiva ani, încep să prindă la multe companii, a spus Gorte.

Alte resurse care trebuie verificate includ Morningstar, care evaluează acum fondurile pe baza durabilității lor sau cât de bine fac strategiile de mediu, sociale și corporative ca prioritate. Aceasta include specificații pentru fonduri cu emisii reduse de carbon.

În plus, As You Sow, un grup de advocacy pentru acționari fără scop lucrativ, clasifică companiile cotate la bursă în funcție de cât de bine se adresează energiei curate.

Pe măsură ce vă decideți unde să vă puneți banii, rețineți că toate companiile sunt susceptibile de a fi atinse de schimbările climatice.

Riscurile abundă în orice, de la combustibilii fosili la gazele naturale, potrivit lui Gorte. Chiar și cablurile de internet care sunt îngropate la nivelul mării și care transportă coloana vertebrală a internetului sunt expuse pericolului din cauza schimbărilor climatice.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri