Prin participarea la Green Business Index 2013 (GBI), DHL International Romania si-a propus sa-si mentina rezultatele bune obtinute in cadrul GBI 2012, a declarat, pentru Green Report, Catalin Chineata, OPS Performance & Quality&Environment Manager, DHL Express Romania.
Am dorit, prin participarea noastra la GBI 2013, sa ne mentinem rezultatele bune obtinute inca de la prima participare la Green Business Index, in 2012. Afacerea noastra impacteaza mediul, iar politica noastra de mediu impune reducerea acestui impact, in principal prin indicatorul eficienta de carbon si protejarea mediului. Fiind o companie de logistica, DHL transporta bunuri si informatii peste tot in lume”, a explicat Catalin Chineata (foto mijloc).
DHL International Romania, parte a Deutsche Post DHL, lider pe piata de servicii postale si logistice din lume, a obtinut, in cadrul Galei GBI 2013, urmatoarele distinctii:
Locul I – Dezvoltare Sustenabila
Locul I –Utilizarea Resurselor
Locul II – Transporturi
Locul II -Managementul Deseurilor
Locul IV – Impactul asupra Mediului
Locul III -Top 3 GBI 2013
Fiind unul dintre liderii globali in serviciile de transport si logistica, DHL abordeaza cu maxima seriozitate dezvoltarea sustenabila si recunoaste protectia mediului ca un domeniu deosebit de important.
Pentru noi, calatoria cu GBI este cu adevarat o calatorie frumoasa. GBI este un partener de durata care ne-a ajutat sa oferim tot ce avem mai bun si sa atragem si alti parteneri. Ii felicitam pe organizatori si recomandam tuturor companiilor sa se inscrie in aceasta competitie verde”, a subliniat Catalin Chineata.
In cadrul companiei, s-au efectuat investitii majore pentru inlocuirea echipamentelor IT din motive de eficientizare a consumului si cresterea performantei, dispozitivele innoite fiind scanere, computere, laptopuri, servere, telefoane fixe, centrale telefonice, imprimante si a celor de incalzire-racire, aplicand Programul GoGreen si aplicatii dedicate masuratorilor resurselor utilizate (combustibil, energie electrica, termica) care masoara lunar amprenta de carbon la nivel de locatie, reducand astfel considerabil consumul.