Case eco-trasnite, din oase si cioburi de oglinda, pentru nevoiasii din Texas

Locuinte ecologice, construite din tot soiul de deseuri, au inceput sa impanzeasca strazile din oraselul texan Huntsville, ai carui locuitori nu prea agreeaza altminteri ideile avangardiste, scrie site-ul Maxisciences.ro.

Arhitectura inedita a acestor case create de Dan Phillips, un texan cu o imaginatie debordanta, dar si cu un spirit practic de invidiat, a parut, initial, sa nu fie pe placul texanilor.

Dar, cu timpul, chiar si cei mai conservatori locuitori din Huntsville s-au obisnuit sa vada pe strazile orasului lor cum aceste constructii din oase sau cioburi de oglinda rezista la intemperii si sunt deosebit de calduroase pe timpul iernii.

Dan Phillips, care incearca de vreo 12 ani sa creeze un nou model de constructii, ecologice, dar si durabile, utilizand tot felul de de deseuri sau de materiale reciclabile, spune ca „de sute de mii de ani, oamenii aduna resturi, bucati de lemn sau oase ca sa-si construiasca adaposturi”.

Iar afacerea lui, bazata pe strangerea gunoaielor pe care le transforma in materiale de constructii,  devine infloritoare.
Dan este acum proprietarul societatii Phoenix Commotion si a construit in 12 ani 13 case in Huntsville din bucati de lemn, dopuri de pluta sau cioburi de oglinda aruncate la gunoi.

Eficienta energetica maxima

Daca la inceputul afacerii sale, texanul cauta deseuri la gropile de gunoi, acum el nu mai este nevoit sa-si asigure materia prima pentru constructii in acest fel.

Magazinele de bricolaj si cele de constructii ii aduc deja la firma produsele pe care nu le mai vand, iar locuitorii orasului ii dau scaune, dulapuri vechi ori alte obiecte de care vor sa se descotoroseasca.

Construite din materiale reciclabile, locuintele ecologice nascute din imaginatia texanului sunt deosebit de eficiente din punct de vedere energetic, gratie unui sistem de izolatie performant.

In plus, sunt prevazute cu rezervoare care permit recuperarea apei de ploaie, iar apa menajera poate fi incalzita la soare cu ajutorul unei instalatii adecvate.

10.000 de dolari o casa

Texanul nu urmareste neaparat sa se imbogateasca.

Pe langa faptul ca a creat locuinte ecologice pentru locuitorii din orasul sau, Dan s-a gandit sa-i ajute pe cei care nu au un acoperis deasupra capului.

Pentru numai 10.000 de dolari, el vinde case ecologice persoanelor care au venituri foarte mici, mamelor singure sau artistilor.
In plus, firma sa de constructii lucreaza cu muncitori necalificati.

Dan Phillips ii invata meserie pe cei care vin sa lucreze la Phoenix Commotion si apoi ii ajuta sa-si gaseasca un loc de munca mai bine platit.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri