Caravana climei pleaca in tara

Organizatia non-guvernamentala pentru conservarea naturii si restaurarea ecologica a mediului natural World Wide Fund for Nature (WWF) organizeaza, in perioada 17-24 septembrie, o campanie de informare despre schimbarile climatice si solutiile menite sa contribuie la prevenirea efectelor acestui fenomen denumita "Caravana Climei".

Evenimentul face parte dintr-o campanie demarata de WWF la nivel regional si se va desfasura in mai multe orase din Romania, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria si Polonia. Avand in vedere ca sectorul energetic este responsabil pentru o mare parte a emisiilor de dioxid de carbon din atmosfera, informatiile diseminate pe perioada caravanei vor pune accent pe modalitatile in care oamenii pot sa reduca consumul de energie in propriile lor case. Cei care vor intalni Caravana Climei vor putea afla ce legatura exista intre schimbarea climei si consumul de energie, cum pot economisi bani prin folosirea rationala a energiei, care sunt sursele alternative de energie, cum pot avea o locuinta verde sau care sunt avantajele masinii hibrid.

,,Prin intermediul Caravanei Climei, dorim sa le aratam oamenilor beneficiile pe care le aduce folosirea tehnologiilor si produselor cu consum redus de energie sau a celor care functioneaza cu energie alternativa. Care sunt aceste beneficii? Pe de-o parte, contribuim la reducerea efectelor schimbarilor climatice, iar, pe de alta parte, economisind energie, economisim bani’, a declarat Ioana Busila, responsabil comunicare WWF.

Caravana Climei va poposi pe 17 septembrie in Constanta, in fata mall-ului City Park. Pe 19 si 20 septembrie, va veni randul Bucurestiului, caravana urmand sa fie amplasata in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Pe 22 septembrie, caravana se va afla in Piata Sfatului din Brasov, iar pe 24 septembrie caravana va opri in Piata Mihai Viteazul din Cluj Napoca.

Caravana Climei este organizata cu sprijinul Toyota, Philips, Rao, Romania Green Building Council, Junkers si Green Report. Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care
deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. WWF Programul Dunare-Carpati
Romania urmareste conservarea mediului natural si a proceselor ecologice in Romania si in regiunea
Dunare-Carpati, initiind, deruland si sprijinind proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a
speciilor salbatice si ecosistemelor naturale.

spot_img

Ultimele știri